MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Már csak egészen apró dolgokon kell változtatnunk az olimpiáig

2012.06.22. 16:53 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!


Nem sikerült túl jól a magyar kardozók, így Szilágyi Áron számára sem a legnanói vívó Európa-bajnokság. Egyéniben a csoportkörön az egyetlen olimpiai induló Szilágyi Áron, valamint Decsi Tamás és Lontay Balázs négy győzelemmel és két vereséggel jutott túl, Gáll Csaba pedig három ellenfelét győzte le, és háromtól kikapott az első szakaszban.

A hiányos 64-es táblán a tavaly bronzérmes Szilágyinak csak a legjobb 32 között kellett pástra lépnie, ott azonban egy tussal alulmaradt a német Max Hartunggal szemben. A másik három magyart sem karolta fel a szerencse, hiszen egyiküknek sem sikerült a legjobb 16 közé jutnia. Szilágyi 24., Decsi 27., Lontay 28., Gáll 35. lett az 56 fős mezőnyben.

A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Lontay Balázs, Gáll Csaba alkotta kardválogatott a negyeddöntőben kezdte szereplését, ahol héttalálatnyi különbséggel kikapott a szakág egyik jelenlegi legerősebb alakulatától, az olasztól. Ezután az ukránoktól is vereséget szenvedtek a magyarok, végül - biztos vezetést leadva, egyetlen tussal - a franciáktól is.

„Úgy mentem oda, hogy szeretnék jó eredményt elérni, ugyanakkor tisztában voltam vele, idén minden az olimpiára épül, ennek megfelelően nem úgy volt beépítve a felkészülésbe, hogy itt legyek csúcson” – mondta Áron a szereplést értékelve.

Számára egyértelmű volt, hogy mások is így voltak ezzel, ennek ellenére vannak megállapításaik észrevételeik edzőjével, Somlai Bélával látják, tudják, min kell változtatniuk az olimpiáig hátralévő hét hétben.

„Nem változott a célkitűzésem, éremért utazom Londonba. Egészen apró dolgokon kell változtatnunk, amik nem jelenthetnek gondot. Gondolok itt például az intenzívebb bemelegítésre, hiszen az egyéni versenyben éppen ebből volt problémám” – mondta Áron.

Ebben lehet valami, hiszen az asszó elején Hartunk ellépett 7-1-re, és innen hiába jött fel fokozatosan Áron, végül egy ponttal, 15-14-re alulmaradt. Áron bízik benne, hogy ezeknek a változtatásoknak köszönhetően a hétvégi Chicago-i Világkupa viadalon – az olimpiaelőtti utolsó nemzetközi verseny - már eredményesebben szerepel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr34602469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása