MOL csapat Vívás Blog

Az orrműtéten átesett Szilágyi Áron nehezen tűri a semmittevést

2014.03.25. 15:44 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilágyi áron(1).jpgÖtödik helyen végzett vasárnap a magyar férfi kardválogatott a moszkvai világkupa-versenyen. A Decsi Tamás, Gaál Csaba, Gémesi Csanád, Szatmári András összeállítású együttes a negyeddöntőben 45-29-re kikapott a németektől. A csapatból ezúttal Szilágyi Áron hiányzott, az olimpiai bajnok klasszis ugyanis orrműtéten esett át.

 Az 5-8. helyért rendezett mérkőzéseken a magyar csapat előbb 45-40-re nyert a fehéroroszok ellen, majd 45-34-re győzte le az amerikaiakat. A válogatottból ezúttal hiányzott "kisebb egészségügyi beavatkozás miatt" az egyéniben olimpiai bajnok, világbajnoki bronzérmes Szilágyi Áron.

 „Egy, az orvosok számára rutinműtétnek nevezhető orrsövény műtéten estem át. A műtétnek egy oka volt, hogy ősszel és telente sokszor voltam beteg, sokszor az arcüregemre és a homloküregemre is ráhúzódott. Ez pedig sokszor kivett az edzésből, az immunrendszerem is gyengébb volt” – mondta a műtétről Áron.

 Altatták, így semmit nem érzett a műtét során, ami semmi kellemetlen érzéssel nem járt, azt leszámítva, hogy 1-2 napig nem is tudott az orrán levegőt venni. A Vasas klasszisa elmondta, Most már teljesen jól van, amihez az is kellett, hogy a műtét során minden rendben ment. Hamarosan edzésbe áll, elkezdi a rehabilitációt és a könnyített edzéseket, de az érdemi munkával még várnia kell.

 „Nagyon nehezen tűrtem és jelenleg is tűröm a semmittevést. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a versenyidőszak közepén vagyunk. Egyébként is egy elég mozgékony ember vagyok, így is élem az életem, ezért furcsa számomra, hogy a budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti Grand Prix verseny óta szinte nem csináltam semmit” – mondta Áron, aki elárulta, a műtét után még a lakását is ritkán hagyta el.

 A hétvégi Világkupa viadallal kapcsolatban elmondta, mivel rajta kívül hiányzott a kéztörése miatt hosszabb pihenőre kényszerülő Nikosz Illiász is, úgy véli tisztességesen helyt állt a magyar együttes.

 „Két értékes skalpot is behúztak a fiúk, hiszen a beloruszokat és az amerikaiakat is legyőzték. Én nagyon értékesnek tartom ezt az ötödik helyet és gratulálok hozzá a fiúknak” – mondta nagyon sportszerűen Szilágyi.

 Áron egyébként nem véletlenül most műtette meg magát, hiszen így is kiesik a munkából, de még mindig marad bőven ideje, hogy felkészüljön az év két legjelentősebb versenyére a június elején Strasbourgban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra és az augusztus elején esedékes szófiai világbajnokságra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr295878580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása