MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Négy hét alatt három Világkupa vár ránk

2014.04.13. 16:33 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi1.jpgAz olimpia bajnok kardvívó Szilágyi Áron az elmúlt hetet Tatán töltötte, ahol a válogatott több tagjával egyetemben edzőtáborozáson vettek részt. A Vasas klasszisa márciusban orrsövény műtéten esett át, mostanra azonban már újra teljes értékű munkát tud végezni.

„Úgy gondolom megfelelően odafigyeltünk a műtét utáni regenerációra, és sikerült jól bekapcsolódnom a munkába. A kondícióm mostanra teljesen visszajött, úgy érzem, három hét munka után egész jó állapotban vagyok, a teljesítményemen sem látszik a két hét kihagyás. Összességében elmondhatom, nem vetett vissza a műtét” – mondta Áron arról, mennyire viselte őt meg a két hét kihagyás, és mennyire könnyen visszarázódott a megszokott munkába. 

„Tatán igazi produktív munka zajlott, csúcsra járatás szintű edzések voltak. Nagyon sokat dolgoztunk, fizikai és vívó szakmai munkát egyaránt sokat végeztünk” – mondta a londoni olimpia első magyar aranyérmese.

Áron elárulta, azért volt szükség ilyen nagy munkára, hogy a következő hetek sorozatos terhelését (négy héten belül három Világkupa viadal) jól bírják erővel. A következő héten is kemény munka vár rájuk, csak az április utolsó hétvégéjén esedékes athéni világkupa előtt vesznek vissza kicsit a munkából.  

„Egymás után három Világkupa verseny vár ránk, hiszen előbb a görög fővárosban, majd egy héttel később Chicagóban, egy hét kihagyás után Varsóban lépünk pástra. Bízom benne, hogy ezeken a viadalokon sikerül minél jobban szerepelnem, szerepelnünk” – mondta Áron a következő hetek programjáról.

Tisztában van vele, hogy az év két fő versenye a júniusi strasbourgi Európa-bajnokság, illetve az augusztusi Szófiában megrendezésre kerülő világbajnokság, de ezeken a felvezető versenyeken is szeretne minél jobb eredményeket elérni.

„Fontos versenyek ezek a ranglista helyezések szempontjából, ráadásul tavaly Athénban arany, Chicagóban pedig ezüstérmet nyertem, így az eredmények is „köteleznek”. Bízom benne, idén is sikerül hasonló sikerrel szerepelnem, és megőrizni a jelenlegi második helyemet a világranglistán” – ismertette Áron az elkövetkezendő hetekre esedékes, önmagával szembe felállított elvárásokat.

Az edzőtáborban természetesen a kemény munka mellett volt idő egy kis kikapcsolódásra is, így a csapat tagjai együtt nézték meg a hét közben esedékes labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőket. „Volt, aki a Manchesternek szurkolt, én természetesen a Bayern Münchennek, így a meccs végén én fogadhattam a gratulációkat” – mondta Áron, aki bízik benne, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén a döntő után is gratulálhatnak neki

Ez igaz lehet a BL-döntőre, de reményeink szerint akár az augusztusi vívó vb egyéni karddöntőjére is.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr786025698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása