MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Nem tudom megfogalmazni, hogy 13-10-nél mi történt

2014.03.11. 19:07 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi2.jpgAz olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áron a második helyen végzett a budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard Grand Prix-n. a Vasas klasszisa egész nap remekül vívott, és a döntőben is vezetett koreai ellenfele ellen, aki végül egy huszáros hajrával tudta a maga javára fordítani az aranycsatát.

„Az egész napot értékes asszók, értékes győzelmek kísérték. Egy honfitárs ellen kezdtem, és Gáll Csabival nagyon jól ismerjük egymást, hiszen mindennap vívunk egymással. Egyébként sem szeretek világversenyen magyar versenyzővel vívni, de mivel egyéni versenyről van szó, tudtuk, hogy ilyen is lehet benne” – mondta Áron arról, miért „nem indult jól” számára a verseny.

Elárulta, amikor meglátta a táblát, amin a sorsolás volt, kicsit csökkent benne a várakozás, ami a versenyt megelőzte. A következő fordulóra azonban már ismét teljes erőbedobással vetette bele magát. Ennek megfelelően nagyon örült, hogy a folytatásban a koreai Jong ellen neki jött ki a lépés. Mint mondta, ellenfele többször is vezetett, a végén már szinte csak „rohangáltak”, de 13-13 után már csak a magyar vívó talált, így különösen örült a 15-13-as sikernek.

„A negyeddöntőben az olasz Berre következett, aki tavaly az Európa-bajnokságon megvert. Egyébként is egy jó vívóról van szó, aki az elmúlt időszakban beverekedte magát a legjobbak közé. 14-14-ig szinte felváltva vezettünk, de akkor nekem sikerült bevinnem a győztes tust, talán azzal, hogy előbb tudtam indulni” – mondta Áron a nap egyik legszorosabb meccséről.

Az elődöntőben egy másik olasz, Samele következett, aki már jóval kevesebb gondot okozott a magyar vívónak. „Ellene már sokat vívtam, és a legtöbbször megvertem. Ezúttal is végig irányítottam, úgy érzem én domináltam a páston, talán ennek is tudható be a 15-7-es győzelmem” – mondta Áron, aki azt is elárulta, úgy érezte az olasz tartott tőle a meccsük előtt.

A fináléban jó darabig együtt haladt Kim Jung Hvannal, többnyire ő vezetett, aztán 13-10-nél már egészen közel állt a végső győzelemhez, ám a csapatban a londoni játékokon aranyérmes dél-koreai nem adta fel, 14-13-ra fordított, majd az utolsó tust is beadta.

„Nem tudom megfogalmazni, hogy 13-10-nél mi történt. Egyszerűen egy olyan versenyzővel vívtam a döntőt, aki amellett, hogy idén már a madridi világkupát is megnyerte, olyan dinamikusan tudott vívni, mintha az első asszója lenne a nap folyamán. Jobb volt, jobb ötletei voltak. 13-13-nál kivédtem a támadását, de szerencsétlenül riposztoztam. Talán ha azt sikerül bevágnom másképp alakul, de ezen már nem szabad morfondírozni, ebből is tanulni kell” – mondta a tőle megszokott szerénységgel. 

Áron szerint a végső győztes Kim Jung Hvan a hatodik asszójában, a fő páston is rettenetesen dinamikusan tudott mozogni, ahogy ő fogalmaz körbe tudta szaladni. Ezt azonban az elmúlt években már megszokta, hogy a koreaiakra jellemző, hogy nem nagyon fáradnak el és a mozgásukon nem nagyon látszik, hogy egész nap vívtak.

„Fantasztikus helyszín volt a WestEnd Millennium Udvar, ahol a nyolcas döntőt rendezték. Fergeteges hangulat volt végig, nagyon sokan voltak olyanokm akik biztos, hogy nem a verseny miatt jöttek ki, de remélem hozzájuk is közelebb tudtuk hozni a vívást kicsit” – mondta Áron a döntő számára is szokatlan helyszínéről. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr25854600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása