MOL csapat Vívás Blog

Csak a franciák állhatnak az olimpia útjába

2012.02.28. 16:26 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Az elmúlt hétvégén rendezett padovai Világkupán a magyar kardválogatott az ötödik helyen végzett. Mivel a franciák ugyanitt negyedikek lettek, a biztos olimpiai részvételhez az utolsó, moszkvai Világkupa viadalon a gallok előtt kell végezni.

Ehhez azonban az kell, hogy ne fordulhasson olyan nyilvánvaló csalás, mint amit az olaszok és a franciák bemutattak. Padovában ugyanis a már biztos londoni résztvevő olaszok meglepően simán kikaptak a legutóbbi két olimpián győztes, ezúttal azonban még a kijutásért is nagy harcban lévő franciáktól.

Az élet azonban hamar igazságot szolgáltatott, hiszen a folytatásban a magyar együttes is legyőzte az addigra jelentősen „feljavuló” olaszokat, majd a románokat, míg a gallok a németektől és az oroszoktól is kikaptak és végül csak a negyedikek lettek. Így a magyar-francia párharc csak Moszkvában, az utolsó kvalifikációs versenyen fog eldőlni.

Ott azonban lehet, hogy már az első fordulóban. Kovács Tamás együttese ugyanis a kanadaiak, vagy a franciák ellen kezd. Amennyiben a tengerentúli válogatott lesz az ellenfél, úgy a nagy riválissal csak a döntőben, vagy egy másik helyosztón találkozhatunk.

Ha viszont velük kezdünk, úgy rögtön az első meccs élet-halál harc lesz. A kapitány és a csapat tagjai is ez utóbbit szeretnék, hiszen egy esetleges győzelem felszabadultabbá tenné az együttest és a további számolgatásra se lenne szükség.

„Be kell jutnunk a legjobb nyolc közé. Ha véletlenül ez nem sikerülne, akkor csak úgy marad esélyünk, ha mi a kilencedik, a franciák pedig a nyolcadik helyen végeznek” – mondta Szilágyi Áron, akinek eddig egyedüliként már biztos az olimpiai részvétele.

Amennyiben mindkét együttes az 5-8. hely között végez, akkor nem szabad, hogy a rivális két hellyel jobb legyen, mint a magyar csapat. Amennyiben mindkét gárda bejut a legjobb négy közé, akkor viszont mindenképpen előttük kell végezni a magyar együttesnek.

A magyar csapat tagjai ezen a héten egyesületükben edzenek, a hétvégén pedig a budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti egyéni Grand Prix versenyen vesznek részt. Ez elsősorban Szilágyi számára fontos, akinek minél előkelőbb helyen kellene végeznie, hiszen az olimpián a sorsolást az egyéni ranglistapontok alapján készítik el, és nem mindegy kivel kezd az ember az év legfontosabb viadalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr1004219820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása