MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron elégedett az idei évével

2011.12.07. 15:12 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron idei utolsó versenyére a csapat országos bajnokságra készül. A Vasas az elmúlt években egyeduralkodó volt itthon, így meglepetés lenne, ha ezúttal nem sikerülne a címvédés. 

Ez még akkor sem okozhat gondot, hogy ezúttal nem számíthatnak Nemcsik Zsoltra, aki az év folyamán Olaszországban már vívott a csapatbajnokságban és a nemzetközi szabályok értelmében így itthon már nem léphet pástra. 

„A formám kicsit még kezdeti, hiszen a világbajnokság után csak nemrég kezdtük a munkát engem pedig még egy kéthetes betegség is ledöntött a lábamról, így én még később kapcsolódtam be” – mondta Áron, aki az októberi olaszországi vb-n legjobb magyarként a hatodik helyen végzett. 

Tisztában van vele, hogy még „alakítani kell” a formájukon, de Nemcsik kiesése ellenére is nyerni szeretnének. Áron számára külön motivációt jelenthet, hogy az egyéni bajnokságot megnyerte, így számára most a duplázás a tét. Idei formája egyébként is elismerésre méltó, hiszen szinte valamennyi nemzetközi versenyen ő volt a legeredményesebb magyar kardvívó. 

Bármi is lesz a bajnokság végeredménye, sok pihenésre nem lesz ideje, hiszen az ünnepek között is edzések vannak. A karácsonyt nagy családi körben tölti, ahogy az elmúlt években szinte mindig, de a pihenés mellett ezúttal a tanulásé lesz a főszerep, hiszen január elején két jelentősebb vizsga is vár rá az egyetemen. 

Annak tükrében, hogy az olimpiai kvalifikációnak még csak a háromötöde ment le, és úgy tűnik máris biztosította a helyét az ötkarikás játékokon, elégedett lehet és joggal értékelheti jónak az idei évet. 

„Az elsődleges cél az volt, hogy kvóta közelbe kerüljek, és ez sikerült. Emellett szerettem volna érmet szerezni az Európa-bajnokságon, ami a bronzzal sikerült is, és a vb-n is szerettem volna legalább a legjobb nyolc közé kerülni, ez is sikerült, így őszintén mondhatom, elégedett vagyok” – mondta a 22 éves klasszis. 

Ezek után a csapatbajnokság aranyérme csak hab lenne a tortán. Áron azonban úgy érzi jövőre még sikeresebb lehet. Nem titkolja, gyerekkora óta az olimpiai érem az álma, és ha ez már most sikerülne, roppant boldog lenne. Ennek megfelelően a jövő év első felében mindent az olimpiai felkészülésnek rendel alá, hogy Londonban minél eredményesebben szerepeljen.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr563445499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása