MOL csapat Vívás Blog

Aktuális vívás - nehéz napok jönnek

2010.08.24. 16:42 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A következő két hónap a legnehezebb időszaka lesz az évnek. Szövetségi kapitányunk által kiírt 7 hetes és azt a klubban megelőző 3 hetes felkészülés után Világbajnokságra utazunk Párizsba. Ez az Olimpia évét leszámítva minden évben a legfontosabb verseny, ahol a legjobb eredményt szeretné elérni mindenki, köztük én is. Idén sikerült GP-t nyernem, bronzérmet szereznem.

Ezek az eredmények önbizalommal töltenek el és a lehető legnagyobb reményeket fűzőm az idei VB-hez. Addig viszont még előttünk a felkészülés, melyet nagyrészt Telkiben és Tatán töltünk. Az alapozó hetek után kezdődik csak meg az érdemi vívó mozgás majd csak szeptember közepén. Októberben elindulunk egy felkészítő versenyen Spanyolországban, ahol versenykörülmények között edzhetünk.

A csapat számára az olimpiai kvalifikáció miatt is kiemelkedően fontos lesz ez a VB, hiszen jövő áprilistól megkezdődik a pontgyűjtögetés a londoni játékokra való kijutáshoz és azt nem mindegy, hogy milyen helyről kezdjük meg. A csapatversenyre csak 8 team kvalifikálhatja magát, a világranglista első 4 automatikusan és az ezt követő legjobbak minden földrészről. Ez nagyjából azt jelenti, hogy a legjobb 5 csapat között kell lennünk. Nehéz menet lesz.

Ennél aktuálisabb a hetekben rendezett Ifjúsági Olimpia, ahol nagy büszkeségünkre Lupkovics Dóra tőrözőnk utolsó asszójában kanadai ellenfelét legyőzve bronzérmet szerzett. Férfi kardozó is képviseltette magát a játékokon, Szatmári András nagy csatában 15/14-re kapott ki a későbbi győztes koreai ellenfelétől és a legjobb 16 között végzett.Mivel a versenyszezon még nem kezdődött el, ezért további eredményekkel nem tudok beszámolni.

A junioroknak szeptemberben lesznek az első versenyek, nekünk felnőtteknek januárban kezdődik a világkupa sorozat. Az aktuális eredményekről megpróbálok majd beszámolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr902244191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: vb olimpia ifjúsági világbajnokság gp párizsi
süti beállítások módosítása