MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron a konyhában is magabiztos

2013.11.16. 15:17 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilágyi áron.jpgSzilágyi Áron már javában készül a következő szezonra, mint korábban elmondta, először egy komolyabb, hosszabb, alapozással kezd és a folytatásban is sok fizikai edzés vár rá. Ehhez viszont szüksége van rengeteg energiára. A felkészülés mellett azért igyekszik eleget tenni különböző meghívásoknak és felkéréseknek is.

Legutóbb rántottcsirke-készítésben mérette meg magát a népszerű színésznővel Pokorny Liával, és a rádiós műsorvezető Rákóczi Ferivel. Ezúttal azonban nem csak az ízek számítottak a zsűrinek, hanem az is, hogy ki ismeri jobban az élelmiszerbiztonsági szabályokat. Úgy kellett elkészíteniük az egyébként egyszerű ételt, hogy minden tekintetben „megfeleljenek” a NÉBIH új élelmiszerbiztonsági nagyköveteinek.

Ezek után szinte természetes, hogy a „versenyzők” maximálisan figyeltek arra, hogy biztonságosan főzzenek. Ennek ellenére valamennyien nagyon csodálkoztak, amikor a szakértők gyorstesztet végeztek a látszólag gondosan letisztított pulton, hiszen bőven volt még ott szabad szemmel nem is látható szennyeződés.

„Otthon automatikusan főzök, de most sok mindent tanultam. Megtudtam például, hogy ha nincs rajta látható szennyeződés, a tojást nem kötelező megmosni, továbbá megtarthatom kedvenc fa vágódeszkámat is, csak repedés ne legyen rajta” – mondta a színésznő. A helyszínen lévő élelmiszerbiztonsági szakértő Liát külön megdicsérte, amiért ékszer nélkül fogott neki a főzésnek.

Áron egy különlegesebb recepttel próbálkozott, a panírozás előtt petrezselymes, citromos keverékbe forgatta a csirkét. Mint elmondta, sportolóként a csirke az alapélelmiszerei közé tartozik, azt azonban elismerte, csak most látta igazán, hogy mennyi mindenre kell figyelni a konyhában

A Vasas klasszisa egyébként is feltalálja magát a konyhában, hiszen legutóbb kedvesét is meglepte egy háromfogásos vacsorával. Elárulta, ahhoz, hogy véletlenül se bukjon le, egy nappal előbb köszöntötte fel a kedvesét, aki alig hitt a szemének, a finom ételek láttán.

Áronnak volt kitől örökölnie főzőtudományát, hiszen édesanyja kiválóan főz, és természetesen mindig terülj-terülj asztalkámat varázsok fia elé. Amint arról az olimpiai bajnok vívó beszámolt,  édesanyja nem csak jól, de biztonságosan is készíti el az ételeket, így nem kell attól tartania, hogy mit fogyaszt, hiszen ő nem engedheti meg magának, hogy egy gyomorrontás miatt edzéseket, rosszabb esetben versenyeket kelljen kihagynia.

Legközelebb a decemberi országos bajnokság vár rá, melyen címvédőként indul, majd jövőre kezdődnek a Világkupa sorozatok, melyeken szeretne a csapattal együtt az ideihez hasonló eredményeket elérni.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr465636823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása