MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Árontól cégvezetők, menedzserek tanulnak

2013.09.27. 17:50 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilágyi áron.jpgSzilágyi Áron számára a tavalyi év hozta meg az igazi ismertséget. Annak ellenére, hogy már 17 esztendősen világbajnok volt, csak az olimpiai győzelme után „robbant be” a neve a köztudatba, előtte csak a sportot igazán jól ismerők tudták ki is ő.

Tavaly ilyenkor nem győzött különböző élménybeszámolókra járni, ami érthető is volt, hiszen mindenki kíváncsi volt a londoni olimpia első magyar aranyérmesére. Áron népszerűsége azonban idén sem csökkent, így a héten is egy komoly meghívásnak kellett eleget tennie.

„Különleges nap volt a keddi számomra, hiszen Nyírbátorba hívtak meg, egy ismert cég által tartott motivációs megbeszélésre. Ezen a cég közép és felső vezetői vettek részt, és nekik meséltem el, hogyan készülök fel egy-egy jelentősebb versenyre, mivel motiválom magam, és miként sikerül kezelnem a sikereket illetve a kudarcokat” – mondta Áron arról, miről is szól egy ilyen tréning.

Elárulta, nagyon szereti az ilyen jellegű beszélgetéseket, hiszen nem csak azt kérdezik meg tőle 127. alkalommal, hogy milyen érzés volt a dobogó tetején állni az olimpián, hanem olyan aspektusok szerint próbálják megközelíteni a sikerét, amely őket is érintheti.

„Érdekesen szoktak alakulni az ilyen jellegű beszélgetések, hiszen ritkán tudnak meglepni bonyolult és nehéz kérdésekkel, de én szeretem ezeket a helyzeteket. Úgy vélem érdekesebb azokon gondolkozni, amit még nem kérdeztek, mint egy-egy olyan kérdésre felelni, amit már több százszor feltettek nekem” – mondta a Vasas klasszisa.

Áron elárulta, legutóbb például arra voltak kíváncsiak, hogyan tud felkészülni egy-egy versenyre, melynek kimenetele hatalmas sikert, de ugyanígy akár bukást is tartogathat számára. A céges vezetők mindezt próbálják a saját életterületükre levetíteni.

"Igyekeznek más perspektívába helyezni a siker és a bukás fogalmát. Az élsportolói lét ugyanis könnyen megfogható, Ha valaki sokat dolgozik és tehetséges, akkor sikeres lesz. Ők ugyanezt próbálják a saját területükön”.

Áronra a múlt héten egy protokolláris esemény is várt, hiszen egy vacsora keretén belül zárták le hivatalosan is az augusztusban Budapesten megrendezett MOL vívó világbajnokságot. A vb-t lezáró utolsó találkozáson valamennyi támogató, szervező és edző is részt vett.

„Úgy gondolom a világbajnokság szervezése, megrendezése egyaránt jól sikerült, ünneplésre adott okot. Ennek keretet adva szervezték a vacsorát, mellyel lezártuk a vívó vb-t” – mondta Áron aki egyéniben harmadik, míg csapatban hetedik lett a budapesti vb-n.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr885536504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása