MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron hegymászással és BL-döntővel készül a vb-re

2013.05.23. 07:40 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilágyi áron.jpgSzilágyi Áron kihagyta a legutóbbi varsói kard Grand Prix versenyt. Távolmaradásának egy örömteli és egy szomorúbb oka volt. Örömteli, hogy jelenleg is vezeti a világranglistát, így nem kellett újabb pontokat szereznie az előrelépéshez, szomorú, mert a legutóbbi versenyen megsérült a keze, így tehát nem is tudott volna részt venni a viadalon.

„Szerencsére már jól vagyok, mondhatni nagyjából megjavult a kezem. Ma először lesz élesben kipróbálva, vívóedzésen. Bizakodó vagyok, úgy érzem semmi gond nem lesz. Az elmúlt két hétben fizikai munkával helyettesítettem a vívást” – mondta Áron arról, milyen munkát végzett az elmúlt hetekben.

Ugyanakkor a hétvégén sem tétlenkedett, hiszen amíg a többiek Varsóban próbáltak minél előkelőbb helyezést elérni, addig Áron hegymászással kapcsolódott ki. A kitűzött célt ugyan nem sikerült „legyőznie”, de mint elmondta, hatalmas élmény volt próbára tennie magát egy, a vívástól teljesen különböző sportágban.

„Alapvetően nem tudom, hogy a szerződésemben van-e olyan pont, ami tiltja, de én magamnak tiltom a sérülésveszélyes extrém sportokat. Így nem meglepő, hogy többek között síelni sem tudok” – mondta a londoni olimpia első magyar aranyérmese.  

Áron elsősorban a júniusi Európa-bajnokságra készül, ezen a héten a kiegészítő munkákon a hangsúly, de már a vívóedzéseket is elkezdi. A jövő héten, Tapolcán, majd azt követően Tatán edzőtáborozik és készül a kardválogatott a zágrábi kontinensvetélkedőre.

„Úgy gondolom ez a négyhetes felkészülés elég lesz arra, hogy az Euróba-bajnokságon legyünk a legjobb formánkban, és az a verseny majd megmutatja, ki hol tart, és ki hányadik helyről várhatja az augusztusi budapesti világbajnokságot” – mondta a Vasas klasszisa a felkészülés fontosságáról.

Véleménye szerint Somlai Béla kapitánynak nehéz dolga lesz összeállítani a legerősebb csapatot, hiszen az idei versenyeken valamennyien jó formát mutattak, és ugyan a legutóbbi varsói GP is válogató verseny volt, Áron még tippelni sem tud, kik lesznek a kardcsapat tagjai.

„A döntés a napokban várható és én is roppant kíváncsian várom ki lesz, kikkel fogok együtt szerepelni. Mindenesetre, aki bekerül a csapatba, annak hatalmas lökést adhat a tény, hogy az Eb- mellett a hazai vb-n is szerepelhet, hiszen az Eb-csapat és a vb csapat ugyanaz lesz” – mondta Áron arról, hogy a vívóknál nincsenek motivációs gondok.

Addig azonban még egy „fontos” sportesemény vár Áronra, hiszen szombaton kedvenc csapata a Bayern München vívja a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét. „Sajnos nem tudok rá kimenni, mert sok dolgom van, de így is bizakodó vagyok. Jó formában van a csapat, sorra hozzák a meccseket és reményeim szerint a BL-döntőt is megnyerik. Még nem tudom, hogy hol nézem a meccset, de biztos, hogy baráti társasággal, és ha lehet, egy minél nagyobb kivetítőnél” – mondta Áron a szombat esti programjáról. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr915313459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása