MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron sikere is kellett a Vasas új vívócsarnokához

2012.12.16. 15:10 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron1.jpgSzilágyi Áron javában készül a hétvégi országos vívóbajnokságra. Áron egyéniben címvédőként, állhat rajthoz, míg csapatban ezüstérmesként zárt tavaly, így ott szeretne előrelépni. Mint friss olimpiai bajnokot, valószínűleg mindenki őt akarja majd elkapni, de mint korábban mondta, ez csak még jobb teljesítményre serkenti őt.

A felkészülés mellett természetesen igyekszik eleget tenni az olimpia óta tartó végeláthatatlan meghívásnak és élménybeszámolónak Az elmúlt héten egy váci gimnáziumban volt élménybeszámolón, és amikor megkérdezték tőle, úgy a századik fénykép és a háromszázadik aláírás között, hogy szeretne-e esetleg egy kis pihenőt tartani, ő mosolyogva csak annyit felelt: „Semmiség ez egy edzéshez képest!”

Az olimpiai bajnok a diákoknak sok mindenről mesélt, többek között londoni érzéseiről, emlékeiről, és az olimpia kulisszatitkairól is. Mesélt arról, hogyan tudja összeegyeztetni egyetemi tanulmányait, magánéletét és az edzéseket, s arról is, miként került hozzá közel a kardvívás

A diákok számára hatalmas megtiszteltetés volt, hogy kezükbe vehették Áron kardját illetve sisakját, de érthetően a legnagyobb sikert az aratta, amikor a nyakukba akaszthatták olimpiai aranyérérmét, és ha csak pillanatokig is. Olimpiai bajnoknak érezhették magukat.

Hétvégén már Debrecenben volt „jelenése”, ahol Mikulás Vívó Kupát rendezett legkisebb vívói számára a DHSE-PMD Vívó Klub. A rendezvény díszvendége volt az olimpiai aranyérmes kardvívó, aki ezúttal is több százszor írta le a nevét különböző emléktárgyakra.

Áron természetesen jelölt az Év Sportolója címre is. Ugyanakkor ő, nem számít arra, hogy a 2012-es Sportcsillagok Gálaestjén őt választják meg az Év sportolójának. Az olimpiai bajnok kardvívó szerint nincs favorit, hiszen csak az olimpián rengeteg fantasztikus sportteljesítményt láthattunk az idei esztendőben.

Áron továbbra is a Vasas vívócsarnokában készül az országos bajnokságra és a jövő évi világversenyekre. A csarnokot nemrég felújították, amiben jelentős szerepe volt az olimpiai sikernek is. Mint az Markovits László a piros-kék klub elnöke egy interjúban elmondta, óriási öröm és presztízs volt, hogy egy Vasas sportoló nyerte az első magyar aranyat Londonban.

A klubvezető szerint Szilágyi győzelme is kellett ahhoz, hogy az állam megítélje a támogatást a pasaréti vívócsarnokunk felújítására. Markovits szerint legkésőbb június elejéig átadják az Aranycsarnokot, melynek nagyon különleges látványa lesz, nem véletlen, hogy a tervek elnyertek egy rangos, nemzetközi tervezési díjat.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr714968167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása