MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Pályafutásom után is a vívásban gondolkozom

2012.12.09. 15:20 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron1.jpgSzilágyi Áron roppant sikeres évet tudhat maga mögött, hiszen 22 évesen egyéni olimpiai bajnoknak mondhatja magát. Valószínűleg mindenki tudja, hogy ő nyerte a magyar küldöttség első aranyérmét a londoni olimpián. Mindezt roppant magabiztosan, szakemberek szerint is könnyed, szemet gyönyörködtető vívással.

Áron kiélvezte a hírtelen jött népszerűséget, de október eleje óta teljes erővel edz és készül a december közepén esedékes országos bajnokságra. Áron egyéniben címvédőként áll rajthoz, míg csapatban tavaly elveszítették a bajnoki döntőt a Gödöllő ellen, így ott a visszavágás fűtheti az angyalföldieket.

„Annak ellenére, hogy az év egyik legfontosabb versenye, valószínűleg nem leszek csúcsformában. Nem azért, mert lebecsülném a hazai bajnokságot, de januárban kezdődik a Világkupa-szezon, és elsősorban arra kel jónak lenni” – mondta két héttel a bajnokság előtt Áron.

Tisztában van vele, hogy mindenki őt, a friss olimpiai bajnokot akarja legyőzni, és kettőzött erővel készülnek ellene, de örül neki, mert mindig is szerette a kihívásokat és véleménye szerint ezzel a bajnokság is érdekesebb, izgalmasabb lesz. 

„Nem tudom mások mit várnak el tőlem, de ez nem különösebben érdekel. Előfordulhat, hogy nem nyerek, de én tudom, hogy mennyit dolgoztam és mennyi munkát fektettem bele a felkészülésbe” – mondta Áron azzal kapcsolatban, mit gondol az általa támasztott elvárásokról. 

Áron egyébként többeknek példakép, aminek ékes bizonyítéka, hogy a MOL által támogatott Új Európa alapítvány legutóbbi rendezvényén ő volt a „sztárvendég”. Nem titkolja, többek között ennek a programnak köszönhetően sikerült eljutnia a csúcsig. Nem mellékesen remek „reklámja” is a programnak, hiszen az első támogatottak között volt. Ennek megfelelően az legújabb támogatottak szájtátva hallgatták londoni élményeiről.

Noha Áron még csak 23 éves lesz, és még jócskán odébb van pályafutása vége, már most tudatosan készül az élsport utáni életre. Nem titkolja, szeretne a vívás berkein belül maradni.

„Mindenképpen a vívásban gondolkozom, és ha nem is edzőként, de részben szeretnék megmaradni a vívóberkekben. Azt a mérhetetlenül nagy tudást, amit az elmúlt és valószínűleg az elkövetkezendő években kaptam és kapok még az edzőimtől, azt feltétlenül szeretném tovább adni”- mondta a Vasas klasszisa.

Hogy miként, azt még nem tudja – igaz van is ideje eldönteni, hiszen mg legalább három olimpia van benne -, de elsősorban a társadalomtudomány érdekli. Mindenesetre már sportolói pályafutása alatt képzi magát, hiszen jelenleg két egyetemen tanul. Nem csak az ELTE TTK nemzetközi tanulmányok alapképzési szak hallgatója, de a Károli Gáspár Református Egyetemen pszichológia szakán is képezi magát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr674955384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása