MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Amíg sportolok, addig tanulhatok is

2012.12.01. 16:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi2.jpgA Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Szövetség (MEFS) ünnepélyes keretek között díjazta a londoni olimpián és paralimpián, illetve az idei egyetemi világbajnokságokon érmes, felsőfokú oktatási intézményben tanuló vagy tanult sportolókat.

Molnár Zoltán, a MOB alelnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az olimpián nyolc arany-, három ezüst- és négy bronzérmet szereztek egyetemista sportolók, és a paralimpián is több dobogós helyezést értek el a hallgatók. Mindez szerinte azt bizonyítja, hogy a sportolók számára a karrierjük mellett a civil élet megalapozása is egyre fontosabbá válik, ehhez ugyanakkor fontosnak tartja a sportszakma és a felsőoktatási intézmények támogatását is.

Az ünnepségen személyesen vette át díját Molnártól és Kiss Ádámtól, a MEFS vezetőjétől többek között Kozák Danuta, London kétszeres olimpiai bajnok kenusa, illetve Szilágyi Áron, a kard ötkarikás aranyérmese, míg a lólengésben győztes Berki Krisztián, illetve a nyíltvízi úszók között bajnok Risztov Éva elismerését távollétükben más vette át.

A londoni olimpia első aranyérmét nyerő Szilágyi Áronnak nem ez volt az első kitüntetése a játékok óta és minden bizonnyal nem is az utolsó. Emellett számos meghívást kap, legutóbb például a Magyar Nemzeti Múzeumban a londoni olimpia emlékezetes pillanatait, magyar vonatkozású sikereit megörökítő fotókból nyílt kiállítás megnyitóján vett részt, míg előtte a Szépművészeti Múzeumban tartott előadást.

„Ez utóbbi érdekes megkeresés volt, ami először ijesztően hangzott, de miután elmondták, hogy rám bízzák, hogy a vívás kapcsán miről beszélek, kicsit megnyugodtam. 40-50 ember előtt kellett beszélnem és úgy érzem mindenkit érdekelt a vívás eredetéről és történetéről tartott előadás” – mondta a Szépművészeti Múzeumban tartott előadásáról a Vasas 23 esztendős klasszisa.

Áron elmondta, az előadás utáni kötetlen beszélgetésekből kiderült, akadt, akinek az olimpiai élménybeszámoló tetszett, de volt, aki örült annak, hogy számos információt tudott meg a vívás múltjáról. Áron miközben javában készül a decemberi országos bajnokságra, a jövő héten egy iskolában tart élménybeszámolót, majd az Új Európa Alapítvány díjátadóján lesz díszvendég.

„Ahol lehet, mindenhol elmondom, hogy aki teheti, a spotpályafutása mellett készüljön a továbbiakra is. Én ezért járok két egyetemre is. Amíg sportolok, addig tanulhatok is. Örülök ennek a díjnak, mert ezúttal olyanokat tüntettek ki, akik komoly tanulmányaik mellett, jelentős eredményt értek el a sportban is” – mondta Áron a legutóbbi díja kapcsán. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr1004941218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása