MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Motiváció és komoly célok továbbra is vannak

2012.09.19. 10:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi2.jpgA londoni olimpián a magyar csapat első aranyérmét a kardvívó Szilágyi Áron szerezte. A Vasas 22 esztendős klasszisa a fantasztikus eredményt követően szinte valamennyi nyilatkozatában kiemelte edzője, Somlai Béla szerepét.

„Béla bácsival napi kapcsolatban vagyok, de az olimpiát még nem elemeztük ki. A nagy versenyek után többnyire a hibákra szokta felhívni a figyelmemet, ezúttal úgy érzem, kevés dolgot kell kiemelnie” – mondta némi mosoly kíséretében a magyar kardvívás jelenlegi elsőszámú versenyzője.

Áron elmondta, edzője azt mondta neki, egyelőre ne agyaljon a jövőn, most csak pihenjen. Az olimpiai bajnok kardozó ugyanakkor elmondta, nem is nagyon kell törnie a fejét azon, hogy  miként és kivel készül a folytatásban, hiszen ugyanazzal a stábbal akar dolgozni akivel az olimpiai felkészülést is végigcsinálta.

„Lelkiekben kell „egyben lennem”, hiszen motiváció és komoly célok továbbra is vannak. Ezek közül az egyik legfontosabb a jövő évi magyarországi világbajnokság, ahol hazai közönség előtt is szeretnék bizonyítani és jó eredményt elérni.. Tisztában vagyok vele, hogy a folytatásban komolyabb figyelem övezi majd a pályafutásomat, és talán erre a fokozott érdeklődésre lesz a legnehezebb felkészülni” – mondta Áron.

Somlai ugyanakkor úgy fogalmazott, a fiatal kardozó fejlődése töretlen, és mivel nagyravágyó sportoló, aki a lehető legtöbbet akarta és akarja elérni, ezért könnyű vele dolgozni, hiszen tisztában van vele, hogy jelenlegi edzőjével ezeket a célokat elérheti.

Mindketten tudják, hogy a kölcsönös tolerancia szükséges a közös munkához, de mivel mindketten roppant intelligensek, hamar letisztázták, hogy hosszú távon eredményes lesz az együttműködésük.

Somlai munkáját azonban nem csak Áron tartja nagyra, hiszen a hét elején Szépművészeti Múzeumban rendezett eseményen állami kitüntetést - a Magyar Érdemrend Tisztikeresztet (polgári tagozat) -, kapta

Áron pedig tagja lett a kalapácsvető Pars Krisztián, illetve a Kökény Roland, Dombi Rudolf férfi kajakpáros, az úszó Gyurta Dániel, a tornász Berki Krisztián, a kajakosok közül Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Fazekas-Zur Krisztina, valamint az úszók 10 km-es viadalán győztes Risztov Éva mellett tagja lett az Olimpiai Bajnokok Klubjának. Emellett a Parlamentben – több más olimpiai bajnokkal együtt - megkapta a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje (polgári tagozat) kitüntetést is

A Hadtörténeti Múzeumban rendezett ünnepségen Áron elmondta, hogy a Londonban jó napot fogott ki, és remek stáb segítette útját a dobogó tetejéig, míg edzője, Somlai Béla megemlítette, hogy tanítványa sikerének hatására sok kisgyerek jelentkezett a Vasasba vívni.

Áronra ugyanakkor számos megkeresés vár, melyeket saját bevallása szerint igyekszik mind elfogadni, de sok van, amelyik nem fér bele az idejébe. Mint elmondta, a naptára szerint talán szeptember 23. lehet az első olyan nap, amikor nem kell semmilyen meghívásnak eleget tennie olimpiai győzelme óta. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr794787289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása