MOL csapat Vívás Blog

Verhetetlennek tartott ellenfeleket vert a Világkupán a kardcsapat

2012.02.24. 12:38 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Az elmúlt hétvégén Padovában rendezték a férfi kardozók Világkupa versenyét. Ezen egyéniben Nemcsik Zsolt szerepelt a legjobban, Szilágyi Áron – betegséggel küzdve – hamar búcsúzott. Sokkal fontosabb volt azonban a csapatverseny, hiszen az olimpiai kvótaszerzés szempontjából még hatalmas a harc a magyar és a francia csapat között.

A mieink a legjobb 16 között 45-36-ra verték a kínaiakat, a negyeddöntőben ugyan 45-35-re kikaptak az oroszoktól, majd két bravúros győzelemmel fejezték be a napot: előbb 45-36-ra nyertek a románok, végül 45-43-ra az olaszok ellen. Az olimpiai kvalifikáció szempontjából leginkább az volt a kérdés, hogy a magyar csapathoz képest előrébb vagy hátrébb végeznek-e a franciák.

„Az egyéni verseny nem sikerült túl jól, de ezt betudhatom annak, hogy lázasan, arcüreggyulladással utaztam ki Olaszországba és a verseny reggelén voltam a legrosszabbul. Ez persze nem mentség, a kanadai ellenfelemet így is le kellett volna győznöm, hiszen tavaly többször is találkoztunk és mindig sima győzelem lett a vége” – mondta Áron az egyéni versenyen mutatott teljesítményéről.

Valahol még jó is volt, hogy hamar kiesett, hiszen az ő egyéni kvótája már meg van és így a csapatversenyre kipihenhette magát. Egész délután pihent, kúrálta magát - mágnes ágyon, bioptronos lámpával és fejfájás csillapítóval-, ennek köszönhetően másnapra nem volt hőemelkedése sem.

Rögtön egy kemény meccsel kezdtek a kínaiak ellen. Nagy volt a tét, hiszen ha nem győznek, elúszik az olimpiai kvalifikáció. Ennek megfelelően valamennyi vívó hatalmas koncentrációval lépett pástra és végig vezettek kezükben tartották a meccset

„Hiába vertük már őket a tavalyi vb-n és világkupán is, hiába győztek le minket régen, mindig oda kell rájuk figyelni. Másik szemünk a franciákon volt, akik az amerikaiak legyőzésével szintén simán jutottak a legjobb nyolc közé” – mondta Áron az ázsiaiak elleni összecsapásról.

Meglepetésre a franciák aztán a negyeddöntőben sem kaptak ki, és az olaszok „legyőzésével” bejutottak az elődöntőbe. Szakemberek szerint gyanúsan magabiztosan győztek, az elődöntőben viszont kikaptak a németektől, végül a bronzmeccsen is alulmaradtak, mégpedig az oroszokkal szemben. Negyedik helyük azt jelenti, hogy a legrosszabb eredményt kivéve, minimális különbséggel, két ponttal állnak a magyarok mögött.

„Nem akarok semmit mondani az olaszokra és a franciákra, de előbbiek olyan hibákat követtek el, miket a kezdők se szoktak. A franciák hírtelen jött jó formájára pedig jellemző, hogy a folytatásban a németektől és az oroszoktól is simán kikaptak” – mondta a nap legvitatottabb összecsapásáról a magyar klasszis. 

Előzetesen úgy tűnt, a magyar csapat a lehető legrosszabb „ágra került”, hiszen a románokkal és olaszokkal kellett az 5. helyért mérkőzni. Annak fényében, hogy két éve nem vertük meg őket, ez elég nehéznek tűnt.  

„A románokat a legjobb csapatukkal álltak ki, ennek ellenére a meccset végig kézben tartva megvertük őket, majd az olaszok – akik hírtelen ellenünk „megtanultak” vívni – ellen legjobbunkat nyújtva roppant fontos győzelmet arattunk” – mondta Áron, aki éppen az olimpiai és világbajnok Montano ellen vívta az utolsó asszót. 40-37-es magyar vezetésnél lépett pástra és sikerült megtartania az előnyt, így végül 45-43-ra nyert a magyar együttes.  

A magyar együttes így az ötödik helyen végzett. A biztos olimpiai részvételhez az utolsó, moszkvai Világkupa viadalon a franciák előtt kell végezni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr814187352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása