MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron a kalandos utazás után is remekelt a GP-n

2012.02.07. 18:17 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Legjobb magyarként Szilágyi Áron az ötödik helyen végzett a férfi kardozók plovdivi Grand Prix-versenyén. A magyar vívó - aki tavaly is ötödik volt Plovdivban - a 64-es táblán legyőzte a spanyol Fernando Casarest (15-14), az orosz Makszim Balokot (15-12), majd a fehérorosz Dmitrij Lapkeszt (15-11). 

A negyeddöntőben azonban 15-13-as vereséget szenvedett a 2009-ben világbajnok, 2010-ben és tavaly vb-ezüstérmes német Nicolas Limbachtól, aki később megnyerte a viadalt. A főtáblára további öt magyar került fel, de ők valamennyien az első fordulóban kikaptak. A londoni olimpián lesz csapatverseny is a férfi kardozók számára, így a magyaroknak elsősorban a válogatott kvótaszerzéséért érdemes küzdeniük.   

A magyar vívók számára már a kiutazás is egy külön kaland volt, hiszen a péntek reggeli indulás a Malév megszűnése miatt meghiúsult, így újra kellett tervezni az egész utat. Végül busszal Bécsbe, majd onnan repülővel jutottak el a célig, de így is éjjel egy óra volt mire ágyba kerültek. 

„Ez a verseny elsősorban azért volt roppant fontos számomra, mert elméletileg már kijutottam Londonba, de addig minél több pontot kellene szereznem, hiszen a ranglista pontok alapján, állítják fel a táblát majd az olimpián és nem mindegy, hogy kivel vívok az első-második körben. A verseny fontosságát jól mutatja, hogy mindenki ott volt a megmérettetésen, ilyen fontos versenyt nem hagy már ki senki” – mondta a GP jelentőségéről Áron. 

Önmagával szemben a minimális elvárása a legjobb nyolc közé jutás volt, és ez megvalósult, amivel a tavalyi eredményét hozta. Addigi legnehezebb meccse az első fordulóban volt, amikor a spanyol ellenfele már 14-12-re is vezetett, de szerencsére tudott újítani és megfordította az asszót. A legjobb nyolc között azonban ismét jött a német Limbach, aki a tavalyi világbajnoksághoz – és jó pár további versenyhez - hasonlóan a végállomást jelentette. 

„Megint Limbach ejtette ki, de ezúttal sokkal rózsásabb volt a helyzet, mint a korábbi versenyeken. Abszolút egymás mellett haladtunk, az utolsó pillanatig nyílt volt az összecsapás. 12-11-re még én vezettem, de egy rossz taktikai lépés miatt ellenfelem fordítani tudott” – mondta Szilágyi. 

A rossz taktikai lépés azt jelentette, hogy Áron vezetésénél kikérte a videóbírót. Mindezt nem azért, mert tévedett a zsűri, csupán azért, mert fáradt volt és úgy érezte jól jönne a finis előtt egy kis pihenő. A taktika azonban visszafelé sült el, mert Limbach új erőre kapott és fordítani tudott. 

„A pihenő alatt egyeztetett az edzőjével, aki jó tanácsokkal látta el. Én viszont nem tudtam a mesteremmel, Somlai Bélával egyeztetni, mert ő betegség miatt ki se utazott Plovdivba. A vereség ellenére azt mondom, amit kigondoltunk mesteremmel, azt meg tudtam csinálni, de még sok van bennem, és ezt előbb-utóbb Limbach is megtudja” – mondta sokat sejtetően.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr404075716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása