MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron nem véletlenül tart már most ezen a szinten

2012.02.01. 06:50 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron jelenleg élete második olimpiájára készül. Addig ugyan még jelentős megmérettetéseken kell részt vennie – hiszen a kardcsapatnak meg kellene őriznie jelenlegi világranglistás helyezését az ötkarikás részvételért -, de Áron egyéni indulása szinte biztosra vehető.

„Mivel én minden nap vele vagyok, látom rajta, hogy nagyon készül az olimpiára. A sportágából adódóan nincs állandó reflektorfényben, nem szerepel annyit a médiában, de nagyon céltudatosan és elszántan készül” – mondta a fiatal magyar kardozóról mestere Somlai Béla.

A neves szakember ugyanakkor tisztában van vele, hiába a tiszta lelkiismeret, és a becsülettel végig dolgozott felkészülés, az olimpián a legváratlanabb dolgok is előfordulhatnak. Sajnos a vívás az egyik olyan sportág, ahol a mérkőzésvezetők jelentősen tudják befolyásolni egy meccs alakulását.

„Áron londoni részvétele biztosnak mondható, de tudom, jól, hogy mindent megtesz azért, hogy a csapat is kiharcolja az indulást. A csapatban ugyanis barátai szerepelnek, és egy versenyzőnek hatalmas előnyt jelent, ha vannak társai és nem egyedül szerepel egy ilyen versenyen” – mondta Somlai.

Ez ugyanis még az eredményességre is hatással lehet. Egy versenyző hangulatát ugyanis nagyban befolyásolhatja, hogy tud valakihez az anyanyelvén szólni, és a bemelegítés során sem kell egy idegent megkérnie, hogy gyakorolhasson egy esetleges fontos asszóra. Somlai mester úgy érzi, Áront nem véletlenül tartják a legnagyobb esélyesek közt számon.

„Mindenkinél az akarati tényező a legbefolyásolóbb tényező. Ha nem lépcsőről lépcsőre építenek fel valakit, akkor csak kiugró eredmények jöhetnek. Áron azonban az edzéseken is a legjobb akar lenni. Nem véletlenül tart már most fiatal kora ellenére ezen a szinten. A tettei arra predesztinálják, hogy ő a csapat befejező versenyzője és fiatal kora ellenére a többiek hallgatnak rá”.

Somlai ugyanakkor tisztában van vele, hogy Áron tavaly nem szállította sorozatban az aranyérmeket, de évről évre fejlődik, és a jelenlegi mezőnyben nincs olyan vívó, akit korábban ne vert volna meg. Így a jelenlegi világbajnok Montanót is verte már 15-5-re Padovában, mégpedig olyan vívással, hogy a meccs végén az olasz közönség felállva tapsolta meg őt.

A Szilágyit 2008 eleje óta edző szakember szerint, ha Áron végig összpontosítani tud az egyéni verseny során és nem viszi el őt a fiatalos lendület, akkor elérheti az önmaga által kitűzött célt. Ez pedig nem más, mint egy olimpiai érem.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr194036482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása