MOL csapat Vívás Blog

Pazar helyen lesznek az olimpiai vívószámok

2011.09.22. 09:05 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron jelenleg Tatán edzőtáborozik, és minden erejével az októberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készül. A magyar kardozó és csapattársai számára így a hétvégi országos bajnokság is csak amolyan erőfelmérő lesz a vb-felkészülés közben. 

A kétszeres világbajnok jelenleg hetedik a világranglistán, így szinte biztos olimpiai résztvevőnek tekinthető. Ezzel szemben a csapatnak a cataniai vb-n és az azt követő versenyeken is bravúrokra van szüksége, hogy ott legyen jövőre Londonban. 

Londonban, de pontosan hol? A XXX. Olimpiai Játékokat 2012. július 27. és augusztus 12. között rendezik, és az angol főváros lesz az első olyan helyszín, amely harmadszor adhat otthont a világ legrangosabb sporteseményének. Ezt megelőzően 1908-ban és a második világháborút követően 1948 rendeztek itt ötkarikás játékokat. 

London egyébként 2005-ben Szingapúrban, a Nemzetközi Olimpiai bizottság 117. ülésén nyerte el a rendezés jogát, a négyfordulós szavazás során megelőzve Moszkvát, New Yorkot, Madridot és Párizst. 

A szervezők tervei szerint a 26 olimpiai sportágat, 34 helyszínen rendezik meg. A versenyekre 10 000 sportolót, 20 000 sajtó illetve médiamunkást, illetve kilencmillió szurkolót várnak. 

A 2012-es játékoknak helyt adó Olimpiai Park London keleti részén a Lea-völgyben lesz, amely ezt megelőzően kihasználatlan terület volt. Az átalakítások következtében azonban a szervezők a legnagyobb európai parkot hozták létre. 

A 80 000 néző befogadására alkalmas olimpiai stadionban megrendezendő versenyek mellett a legtöbb sportágnak – így a vívásnak is a London City Airport közelében a kelet-londoni Royal Victoria Docknál található ExCeL London, a nemzetközi kiállítás és konferencia központ ad helyt. 

Itt rendezik többek között valamennyi vívószámot és az ökölvívás, birkózás, cselgáncs, súlyemelés, asztalitenisz és a taekwando küzdelmeit. (Ugyancsak itt lesznek a paralimpia boccia, asztalitenisz, cselgáncs, súlyemelő, kerekesszékes vívás és ülő röplabda küzdelmei.)

Összesen nyolcvan aranyérem talál gazdára az ExCeL Londonban, amely a város egyik legnagyobb nemzetközi és konferenciaközpontja, ahol korábban már számos nagyszabású konferenciát, kiállítást rendeztek. A lenyűgöző, vízpart helyen található központ London centrumától könnyen megközelíthető, és a repülőtér is mindössze öt percre található. 

A rendezvényközponton belül számos étterem és bár is található, de aki nem akar sokat utazni annak szállást is lehet itt biztosítani. Ugyanakkor London ad a hagyományokra is, hiszen a tervek szerint olyan jól ismert helyszíneken is lesznek olimpiai versenyek, mint a Hyde Park, vagy a Horse Guards Parade.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr683243567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása