MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áront súlyos influenza kötötte ágyhoz

2011.03.22. 19:58 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Hetedik helyen végzett a férfi kardválogatott a moszkvai Világklupa versenyen. Az orosz fővárosban 20 együttes lépett pástra, a magyar kardozók a franciák elleni 45-38-cal kezdtek a 16 között, aztán 45-43-ra alulmaradtak a későbbi győztes oroszokkal szemben. A helyosztókon előbb 45-40-re kikaptak a románoktól, majd 45-39-re verték a kanadaiakat. Egyéniben Nemcsik Zsolt ötödik lett.

A magyar csapatból ezúttal hiányzott Szilágyi Áron, aki influenzája miatt az egész hetet ágban töltötte. „Már jobban vagyok, lábadozom, de esélyem se volt, hogy elutazzak Moszkvába. Hétfőn nagyon rosszul voltam és mivel keddre se javult az állapotom, már akkor tudtam, hogy biztos nem megyek” – mondta a hét eleji tortúrájáról a kétszeres világbajnok.

Áron nagyon szurkolt és bízott a csapatban, pedig rajta kívül a kézműtéten átesett Iliász Nikolász sem mehetett a többiekkel. A legnagyobb tett a franciák legyőzése volt, hiszen az elmúlt két olimpián diadalmaskodó ellenfelet több mint egy éve nem verte meg a magyar csapat.

„Bíztam benne, hogy a legjobb nyolcig eljutunk és ez sikerült is. Az oroszoktól is nagyon szoros meccsen kaptunk ki, lehet, ha Nikolász vagy én ott vagyunk, az a meccs is másként alakul” – mondta Áron.

A többiekkel még nem beszélt, de tudja jól, hogy a románok ellen is biztos odatették magukat – hiszen kovács Tamás szövetségi kapitánynál minden meccs egyformán fontos – de déli szomszédunk jelenleg nagyon erős, így elfogadható a szoros vereség.

Áron szerint nagyon sokan pesszimisták a kardozókkal szemben, ha az olimpiai kvalifikáció szóba kerül. Jövünk fel az élmezőnyre, és az. „Jelenleg a tízedikek vagyunk a világranglistán, de ez csak pillanatnyi állapot. Másfél éve a második-harmadik helyen álltunk, és ismerve a tudásunkat, vissza is kerülhetünk oda”.

Ez a hét pihenőhét a csapat számára, de neki nem lesz teljes értékű pihenés, mert a betegség alaposan legyengítette, és szeretne ismét olyan erőben lenni, m int előtte volt. Az erő kell is, hiszen április-májusban éppen az olimpia szempontjából létfontosságú versenyek várnak rá. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr872763104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása