MOL csapat Vívás Blog

Áron egy versenyt sem akar kihagyni az idén

2011.02.03. 00:07 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

 A 21 esztendős kardozó minden versenyt komolyan vesz, hiszen a ranglista helyezések sokat számítanak az év végén. A megterhelő edzések közt pihenésképp pedig iskolába jár.

Szilágyi Áron heti nyolc edzéssel készül az idei évre, de gondolatai már a 2012-es londoni olimpia körül járnak. Elmondta, egy-egy verseny után sokszor nehéz az újrakezdés, de az edzőtáborok alatt is mindig talál motivációt. Most ez éppen a londoni játékok.

„Az edzések között többnyire iskolában vagyok, és az ügyes bajos dolgaimat intézem. Este vagy pihenek, vagy a barátokkal kikapcsolódom” – mondta a még mindig csak 21 éves klasszis.

Áron egyes versenyek után se rágódik sokáig, ha esetleg nem sikerül olyan eredményt elérnie, mint tervezte. Bevallotta, korábban sokáig rágódott egy-egy vereségen, mára azonban megtanulta, csak előre szabad tekinteni.

A felkészülés során ugyanakkor senki nem figyeli az étkezésüket, rájuk van bízva, mikor mit esznek. Véleménye szerint szüksége lenne nem csak neki, hanem más sportolóknak is a segítségre, de a magyar sport jelenleg még nincs ilyen helyzetben, hogy erre is szakember figyeljen.

„Jelenleg napi háromszor étkezem, de a legnehezebben a reggeli megy, olyankor ritkán vagyok éhes. Ugyanakkor tudom, hogy a délelőtti edzésekhez jelentős energiára van szükség, így nem hagyhatom ki”.

Áron úgy véli, az idei évből a világbajnokság a legfontosabb, de miután a ranglista helyezések kvalifikálnak, egy versenyt se hagy ki. Így idén először Plovdivban, majd Padovában lép pástra. Bízik abban, hogy sérülések is elkerülik idén, hiszen tavaly elég sok problémája volt a többször is rakoncátlankodó hátizma miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr512634803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása