MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron csapatban érmet akar

2010.11.09. 11:44 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A párizsi vb-n a 21 éves kardozó egyéniben szerzett hatodik helyével a legjobb magyar lett, ő mégis csalódott és bízik benne, csapatban sikerül érmet szereznie. Eddigi két vb-jéről egyaránt éremmel tért haza és nem titkolt célja folytatni saját hagyományait.
Szilágyi Áron szombaton a kard egyéni küzdelmeiben három körön át remekelt, de a negyeddöntőben a vb-címvédő német Nicolas Limbach már jobbnak bizonyult nála, így a hatodik helyen zárt.

„A sorsolásnál a lehető legnehezebb ágat kaptam, már a 32 között azzal a román Zalomirral kellett megmérkőznöm, aki 2009-ben csapatban világbajnok lett. Őt szoros csatában egy tussal tudtam legyőzni” – mondta Szilágyi két nappal az egyéni küzdelmek után.

A folytatás sem volt sokkal könnyebb, hiszen következett számára az olasz Samele, akivel az elmúlt időben egyre többet mérkőztek és az utolsó összecsapásukat pont ő nyerte. „A szombati asszóban viszont én tudtam dominálni és végig vezetve biztosan vettem az akadályt”.

A negyeddöntőben a világranglista vezető, tavalyi vb címvédővel hozta össze a sorsolás, aminek ugyan nem örült, de bizakodásra adott okot, hogy idén egyszer már legyőzte a tuniszi Grand Prix viadalon. „Sajnos nagyon jó formában volt Limbach. Amit kitaláltam ellene nem volt jó, és a váltásomra is jól reagált kevés esélyt adva így nekem” – értékelte a vereséggel zárult találkozót a magyar kardozó.

Szilágyi a harmadik világbajnokságán vesz részt, és nem titkolta, hogy folytatni akarja a hagyományokat és ezúttal is éremmel akar hazatérni. Limbach egyébként egészen a döntőig menetelt, ott azonban a korábban egy másik magyart, Nemcsik Zsoltot búcsúztató dél-koreai Vo Jong Vo jobbnak bizonyult nála, így nem sikerült megvédenie címét, a második helyen zárt

Az éremszerzésre most már csak csapatban lesz lehetősége, dolgát azonban nehezíti, hogy épp a németekkel kezdenek. „Teljesen más taktikával vágok majd neki annak a küzdelemnek és remélem az be fog jönni. Az egyéni versenyt most egy kicsit el kell felejteni, a vereségemen nem fogok most rágódni, hiszen a csapaton helyt kell állni teljes erővel”.

„A 6. hely miatt nincs bennem rossz érzés, még csak 20 éves vagyok, remélem, még rengeteg vb-n indulhatok majd. A világranglistán 4. helyen zárom az évet, ami szerintem ilyen fiatalon rekord” – értékelte egyébként valóban irigylésre méltó idei teljesítményét.

A többiek egyéni teljesítményét nem akarta értékelni, úgy gondolja az a szövetségi kapitány feladata, de biztos benne, ha hazajöttek, biztos átgondolják és elemzik a történteket. A csapatverseny előtt még edzettek, pihentek és szurkoltak a többi fegyvernem magyar vívóinak.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr692435691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása