MOL csapat Vívás Blog

Áron éremért utazik Párizsba

2010.11.01. 10:18 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A magyar kardozó úgy érzi egyéniben és csapatban is esélye lehet az éremszerzésre a párizsi világbajnokságon. Sérülése rendbe jött, így semmi nem zavarja a felkészülés végén.

Alig egy hét múlva, november 4-én kezdődik a vívó világbajnokság Párizsban, melyen a magyar szakvezetés négy érmet - közte remélhetőleg egy aranyat – vár. Erre elsősorban a férfi kardozóknak van esélye, akiknél Szilágyi Áron az egyéniben is éremesélyes. Nem csak azért, mert idén remek formában versenyzett, de a „hagyományok miatt” is, hiszen eddigi két világbajnokságáról egyaránt éremmel tért haza. „Az elmúlt napokban kisebb sérüléssel bajlódtam, az egy hátizmom húzódott meg, de ez már elmúlt, a legutóbbi edzéseken már teljes értékű edzésmunkát tudtam végezni” – mondta a még mindig csak 20 esztendős kardozó.

Testileg tehát már teljesen rendbe jött, és igyekszik kiverni a fejéből is a sérülést, hogy a vb-n se zavarja semmi a teljesítményét, és minden mozdulatot bátran megmerjen csinálni. „Még 3 edzésünk van itthon az indulásig, addig próbálok fejben is felkészülni a vb-re. Szerdán utazunk és szombaton lesz az egyéni, kedden pedig a csapatverseny”.

 Szilágyinak nincs semmilyen különleges kabalája vagy szokása a nagy versenyek előtt, ha csak az nem, hogy junior kora óta mindig Iliasz Nikolasz a szobatársa. „Nem is tudom mi lett volna velem, ha Iliász esett volna a keretszűkítés áldozatául”. Bár sokan panaszkodnak a lebonyolításra, Áron nem nagyon foglalkozik vele. Mivel világranglista helyezése miatt nem kell selejtezőt vívnia, így ő ugyanazon a helyen lép pástra egyéniben és csapatban is. Mindezt négy nap alatt. Ugyanakkor a női párbajtőrözőknek a két versenyük között nyolc nap telik el.

 Ezekre a napokra a szövetségi kapitányok csinálnak külön programot a versenyzőknek. A kardozók – a többi csapathoz hasonlóan – csak reggelire vannak befizetve, a többi étkezést a 45 eurós napidíjukból kell megoldaniuk. Azonban a vacsorát együtt kell elfogyasztaniuk, hogy a csapat vezetői és az orvosok is lássák legalább napjában egyszer, hogy mit esznek. „Úgy érzem, jó formában vagyok, a minimum elvárás magammal szemben, hogy a legjobb nyolc közé bejussak, de remélem sikerül érmet szereznem. A csapatnál konkrétabb az elvárás, ott egyértelműen a legjobb 4 közé kerülés a cél”.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr62413083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása