MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Amikor nagyon kellett helytálltam

2013.10.31. 16:51 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi2.jpgAz olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áron bronzérmet szerzet a küzdősportok Szentpéterváron zajló világjátékán. A magyar vívó a negyeddöntőben kapcsolódott be a küzdelmekbe, ám a döntőbe végül nem jutott be, dél-koreai ellenfele ezúttal jobbnak bizonyult. Szilágyi azonban a bronzéremért rendezett asszóban remekelt, hiszen egy friss világbajnokot győzött le.

Szilágyi Áron a szentpétervári viadalon jól kezdett, hiszen 15-10-re verte a dél-koreai Kim Jung Hvant. A következő asszójában ugyancsak dél-koreai ellenféllel, Gu Bon Gillel találkozott, akitől azonban 15-7-re kikapott. Harmadik meccsén a bronzéremért vívhatott az augusztusban Budapesten világbajnok orosz Venjamin Resetnyikovval.

A friss világbajnok sokáig meggyőzőbb volt, 12-8-ra is vezetett, ezután viszont a Vasas klasszisa megmutatta, hogy nem véletlenül akasztották az ő nyakába tavaly az olimpiai aranyérmet és ragyogó vívással megfordította a találkozót, melyet végül 15-13-ra nyert meg. A másik magyar induló, Gémesi Csanád a 16 között 15-4-es vereséget szenvedett az idén vb-ezüstérmes orosz Nyikolaj Kovaljovtól.

„Azt már korábban is elmondtam, hogy nem ez lesz életem versenye. A gyors felkészülés után, amit végigcsináltam, nem vártam magamtól csúcsformát. Ennek megfelelően alulmaradtam a legjobb teljesítményemtől, ugyanakkor úgy érzem, amikor nagyon kellett helytálltam” – mondta saját teljesítményéről Szilágyi.

Elismerte, sokáig nagyon úgy nézett ki, hogy a bronz is elúszik, végül sikerült 12-8-ról fordítania az aktuális világbajnok ellen. Ha nem is vagyok tökéletesen elégedett a vívásommal, a mostani formámhoz nagy eredménynek tartom ezt a bronzot, hiszen a világ élmezőnyéből szinte mindenki itt volt, egy komoly verseny volt, amit mindenki komolyan vett”.

Áron a koreai riválisával szembeni vereségről elmondta, egyszerűen nem tudott olyan fegyverhez nyúlni, ami jó. Úgy érezte, hogy Gu Bon Gilnek jobbak voltak a gondolatai, gyorsabb volt, egyszerűen nem volt ellene ellenszer.

„Látszott rajta, hogy többet készült, jóval motiváltabb volt. Elé kell ismernem, régen vertek meg ennyire, idén még nem is. Sajnálom, hogy beleszaladtam ebbe a vereségbe, de igyekszem ebből is tanulni. A Világkupa sorozatra is jobban fel kell készülnöm, ugyanakkor most belefért” – mondta Áron a tőle megszokott őszinteséggel.

Elmondta, nem sokat látott Oroszország második legnagyobb városából, Szentpétervárból, mert a versenyen kint lévő többi magyar vívóval (Szász Emese, Boczkó Gábor, Knapek Edina, Mohamed Aida és Gémesi Csanád) úgy határoztak, hogy szabadidejükben a csapattal egymásnak szurkolnak, hogy ezzel is egységes csapatot mutassanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr35608177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása