MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Elég lesz Limbachot idén egyszer, a vb-n megvernem

2013.03.15. 16:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

áron.jpgAz elmúlt hétvégén, Budapesten rendezték a Gerevich-Kovács-Kárpáti kard Grand Prix-t, melyen a 17 magyar versenyzők közül a legjobb helyezést Szilágyi Áron érte el, aki harmadik lett. Érdekesség, hogy Áronnak az elődöntőig négy összecsapása volt, és a négy ellenfeléből ketten - Valkai Ferenc és Gémesi Csanád – magyarok voltak.

A Vasas klasszisa őket, valamint az olasz Luca Curatolit és a csapatban tavaly olimpiai bajnok dél-koreai Gu Bon Gil-t is magabiztosan verve jutott a legjobb négyig. Ott azonban jött az „örök mumus”, a német Limbach és a 2009-ben világbajnok, 2010-ben és 2011-ben vb-ezüstérmes német 15-11-re jobbnak bizonyult a magyar olimpiai bajnoknál.

„Kettős érzések vannak bennem, ahogy mondani szokták félig tele van az a bizonyos pohár, de félig üres. Tudok örülni, hiszen az idei harmadik Világkupa versenyen a harmadik bronzérmemet nyertem, ugyanakkor előzetesen többet szerettem volna a bronznál” – értékelte röviden a hétvégét Áron.

Szilágyi az év első két versenyén - Madridban és Padovában - is bronzérmes volt, tavaly, a budapesti GP-n másodikként zárt. A 23 esztendős magyar klasszis úgy érzi, német riválisa nem jobb annyival, hogy az elmúlt évek alatt szinte valamennyi összecsapásukat ő nyerje meg.

„Talán kicsit jobban tartok tőle, mint másoktól. Ezen kell elsősorban változtatnunk. Limbach ellen sokszor nem merem megcsinálni azokat az akciókat, amiket mások ellen igen. Talán ennek is köszönhető, hogy 2010 óta nem sikerült legyőznöm” – összegezte kettejük párharcát. (Tavaly az egyik Vk-döntőben Áron „legyőzte” riválisát, de akkor Limbach sérülés miatt nem tudott kiállni a fináléra.)

„Limbach élete sokadik versenyét nyerte, és tényleg jó formában volt, hiszen rajtam kívül másokat is megvert. Ennek ellenére nem érzem azt, hogy egyszer ne nyerhetnék ellene. Amikor sorozatban kikaptam tőle, utána nehéz volt elhinnem, hogy le tudom győzni, és az olimpia bebizonyította, hogy ő sem verhetetlen” – mondta a jelenlegi legsikeresebb magyar vívó.

Áron a mostani vereség ellenére sem aggódik, úgy véli idén elég lesz egyszer győznie ellene, mondjuk az augusztusi budapesti világbajnokság elődöntőjében vagy döntőjében. „Sokszor gondoltam már rá én is, hogy még mindig nem vertem meg, de még „nem is kell”, majd a vb-n. Látatlanba alá is írnám, hogy idén csak egyszer, de éppen a vb-n verem meg” – mondta félig tréfásan.

Edzőjével, Somlai Bélával még nem értékelték ki a hétvégi teljesítményt, mint elmondta, ilyenkor várnak 1-2 napot, hogy leülepedjenek az élmények és csak utána mondják el egymásnak a tapasztalataikat. 

Áron legközelebb két hét múlva indul Világkupa viadalon, akkor Moszkvában egyéni és csapatverseny is lesz. Addig folyamatosan készülnek, majd az oroszországi verseny után egy hét pihenőt kapnak, hiszen a legközelebbi jelentős megmérettetés csak egy hónap múlva vár rájuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr425136211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása