MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron egyáltalán nem izgul a hétvégi budapesti GP előtt

2013.03.09. 10:44 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron1.jpgSzombaton és vasárnap rendezik a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard Grand Prix-t melyen a hagyományoknak megfelelően nagyon erős mezőny várható. A szombat-vasárnapi viadalon vív londoni olimpiai diadalát követően először itthon nemzetközi mezőnyben Szilágyi Áron.

"Ez egy nagyon kacifántos megfogalmazás, hiszen nemzetközi versenyen már szerepeltem, az idei két világkupa viadalon, és itthon is vívtam már, a decemberi magyar bajnokság során” – mondta Áron, szerényen elhallgatva, hogy a magyar bajnokságban egyéniben és csapatban is aranyérmes lett, míg az idei Vk-viadalokon a legjobb magyarként mindkétszer éremmel zárt.

Az ötkarikás bajnok a múlt heti sajtótájékoztatón arra biztatta a vívást szeretőket, hogy minél többen látogassanak majd ki a hétvégi versenyre és természetesen az augusztusi világbajnokság versenyeire is. A hétvégi GP egyik csúcspontjának ígérkezik, hogy köszöntik a fegyvernem 24 élő magyar olimpiai és világbajnokát.

„Különösebben nem izgulok, hiszen volt már idén is több versenyem, erre a hétvégére is ugyanúgy készülök, mint egy átlagos Világkupa viadalra. Két-háromhetes periódusonként vannak a Világkupa versenyek, nincs idő mindegyikre felkészülni, szinte menetből megyünk ezekre” – mondta a Vasas klasszisa.

A Gerevich-Kovács-Kárpáti GP-n csak egyéni versenyek lesznek, de Áron szerint is az augusztusi budapesti világbajnokságra kell összeállnia egy erős, ütőképes válogatottnak. „A hétvégén szeretnék jól szerepelni, de ehhez az kell, hogy alaposan javuljon a vívásom” – mondta Áron. 

Elmondta, az elmúlt időben próbálgatott új akciókat, melyeket folyamatosan épít be a vívásába. Úgy véli szüksége is van az új dolgokra, hiszen a régi nagy riválisok mellett számtalan új, feltörekvő fiatallal is számolni kell.

Arra a kérdésre, hogy miként készül másként, mint tavaly, elmondta, a tavalyi verseny azért volt fontos, mert az volt az egyik utolsó kvalifikációs verseny az olimpia előtt, és végül is azon dőlt el, hogy kijutott a londoni ötkarikás játékokra.

A tavalyi versenyen francia Lamboley-t 15-13-ra, az ukrán Bojkót és az olasz Pastorét 15-10-re, az orosz Resetnyikovot pedig 15-11-re verte, míg a négy között 15-12-re diadalmaskodott az orosz Jakimenko ellen. A döntőben aztán a 2009-ben világbajnok, 2010-ben és 2011-ben vb-ezüstérmes Nicolas Limbachtól 15-11-re kikapott.

Áron szerint teljesítményét nagyban meghatározza, hogyan tudja minél agresszívabban kialakítani az akciókat. Sokak szerint villámgyors lábmunkája az egyik legnagyobb erőssége, a hátralévő időben azon dolgozik, hogy a keze is hasonlóan gyors legyen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr125124327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása