MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Mindenki engem akar megverni, így még motiváltabb vagyok

2013.02.01. 16:50 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron1.jpgSzilágyi Áron sérülés miatt kihagyta az év első jelentősebb versenyét a plovdivi Világkupát. Előtte egy kisebb térdsérüléssel bajlódott, majd a dereka is megrándult, így edzőjével úgy döntöttek inkább kihagyják a versenyt, nehogy egy komolyabb rásérülés miatt hosszabb időt kellejen kihagynia.

„Most már jól vagyok, semmi problémám, teljes intenzitással tudok edzeni. Arra jó volt a sérülésem, hogy tudtam tanulni, hiszen az elmúlt időben hat vizsgám is volt, melyekkel szerencsésen megbirkóztam. De még így is sűrű volt a program, alaposan be kellett osztani az időmet” – mondta az olimpiai bajnok kardvívó.

Szerencsére mostanra teljesen rendbe jött, és teljes értékű munkát végez. Mint mondta, a pici „szokásos” sérülésektől eltekintve minden rendben vele, így a jövő hétvégi madridi Világkupán már rajthoz áll.

„Úgy látom generációs váltás jön a sportágunkban, hiszen az „idősebb” külföldiek közül többen is abbahagyják, és az ifik közül feltörekvők kerülhetnek képbe. Erre jó példa volt a plovdivi verseny is, ahol egy 93-as születésű vívó nyert” – mondta a Vasas 23 esztendős klasszisa.

Az új emberek berobbanása számára is új feladatokat ad, hiszen ezeket a versenyzőket is ki kell elemezni. „Amíg én versenyen szerepelek, csak magamra figyelek, nem látom őket, nem látom a mozdulataikat, sok mindent nem tudunk csinálni” – mondta Áron. Az elemzést együtt végzik mesterével, Somlai Bélával, és minden apró részletet megbeszélnek.

Ugyanakkor biztos benne, kell 2-3 Világkupa viadal, hogy megismerje a megújult mezőnyt, hogy mindenki ellen a legjobbat hozza ki magából. Hét Világkupa verseny és egy Európa-bajnokság lesz az év fő versenyéig, a budapesti világbajnokságig, úgy véli ez elég lesz arra, hogy mindenkit feltérképezzenek.

Áron felkészülését január eleje óta Somlai Béla másodedzőjeként Navarrete József is segíti, aki csapatban olimpiai ezüstérmes, egyéniben olimpiai negyedik volt. Kettejük „feladata”, hogy újra egy eredményes kardcsapatot hozzanak össze, ha már a 2012-es olimpiáról, történetében először hiányzott az olimpiák történetének legeredményesebb magyar csapata.

„Úgy gondolom pozitív személyiség, aki pozitív atmoszférát tud kialakítani maga körül. Ugyanakkor az elvégzett munka minőségét Somlai mester állítja össze, de az új edzővel sok új impulzus is ér bennünket, ami csak az előnyünkre válhat” – mondta Áron Navarrete érkezéséről.

„Jól érzem magam az edzéseken, és már itt is azt érzem, mindenki engem akar megverni. Ez a versenyeken is így lesz, és ez által én is motiváltabb vagyok. Így minden edzésen, versenyen az elejétől a végéig legjobb tudásom szerint kell küzdenem, és ez belőlem is jobb eredményt hozhat csak ki” – mondta Áron, milyen ösztönző erő van abban, ha valaki olimpiai bajnokként kezdi el a felkészülést. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr955057004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása