MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron anatómia és élettan vizsgával is készül a vb-re

2013.01.26. 16:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilágyi áron.jpgSzilágyi Áronról tavaly ilyenkor mindenki csak annyit tudott, hogy egy roppant tehetséges kardvívó, aki már 17 esztendősen világbajnok volt. Azóta azonban nyert egy olimpiai bajnoki címet – az első magyar aranyat Londonban – így élete most már a nyilvánosság kereszttüzében zajlik.

Ennek ellenére megmaradt annak a csendes, visszahúzódó fiatalnak aki volt. Nem szállt el a saját sikereitől, továbbra is bejár az egyetemre – immár kettőre! – és készül az augusztusi budapesti világbajnokságra, hogy hazai környezetben is bizonyíthasson.

Áron egy korábbi interjújában elmondta, hogy az ELTE nemzetközi kapcsolatok szakán most lenne harmadéves, de passziváltatta magát erre a félévre, így most „csak” a Károli Gáspár Református Egyetemen idén elkezdett pszichológia szakán kell vizsgáznia.

„Szerencsére a december-január nyugodtabb időszak az edzések tekintetében is, így napi öt-hat óra vívás mellett marad időm a tanulásra” – mondta Áron a Glamour magazinnak. Jelenleg egy anatómia és egy élettan vizsgára készül, és saját bevallása szerint épp az előbbitől tart is egy kicsit, hiszen nem rajonganak „egymásért”.  

Azt már korábban is elmondta, hogy a sportolásnak hála, az elmúlt években megtanulta jól beosztani az idejét és megfelelően összpontosítani, de vele is előfordult már, hogy alig tudta magát rávenni arra, hogy kinyisson egy könyvet.

Az elmúlt időszakban többen is kérdezték tőle, miért pont a pszichológiát választotta, és mint kiderült, ezt is a „sportnak köszönheti”. Sportolóként ugyanis többször dolgozott együtt pszichológusokkal, beleláthatott egy kicsit ebbe a szakmába, és nagyon érdekesnek találta.

Az egyetemen aztán nagyon kellemeset csalódott a csoporttársaiban, hiszen mindenki úgy bánik vele, mint bármely másik csoporttársával, senki sem éreztette vele, hogy kilógna közülük csak azért, mert van egy olimpiai aranyérme.

Ugyanakkor egyelőre még nem tervezi, hogy pályafutása után esetleg pszichológus lenne. Úgy véli. ez még nagyon messze van, de most van abban a korban, hogy bővítse az ismereteit, hogy olyan dolgokkal foglalkozzon, amiket izgalmasnak talál. Egyelőre nem foglalkozik vele, mi lesz tíz-tizenöt év múlva, most leginkább az foglalkoztatja, hogy augusztusban Budapesten lesz a vívó-világbajnokság, ahol nagyon szeretne jól szerepelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr365044595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása