MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Lassan feldolgozom, hogy mit értem el

2012.08.10. 09:40 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi4.jpgA londoni olimpia első magyar aranyérme Szilágyi Áron nevéhez kötődik. A Vasas vívója fantasztikus sikere után három nappal már haza is tért, és a Liszt Ferenc repülőtéren tartott rögtönzött sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, még várat magára, hogy felfogja, hogy olimpiai bajnok.

„Azóta sokan viccelődtek velem, mint ha gyengeelméjű lennék, de igazából még most se fogtam fel igazán, csak most dolgozom fel, hogy mit értem el. A hazaérkezésem után úgy gondoltam, hogy magam kezelem a sajtóval kapcsolatos ügyeimet, de a második nap beláttam nem megy annyi a megkeresés” – mondta a nyakába szakadt népszerűségről Áron.

Egyes sajtóorgánumokban megjelentekkel ellentétben, már nem utazik vissza az angol fővárosba, de az olimpia eseményeit természetesen itthonról is követi. Így nagyon örült a szerda délelőtt szerzett két újabb aranynak, ugyanakkor Vajda Attilát sajnálta, hogy nem úgy sikerült számára a versenye, mint azt eltervezte.

Áron elmondta, különösebben nem zavarja, hogy az összes aranyérmes „igazi” Himnuszt kapott, csak nála szólt kicsit kurtán-furcsán Erkel zenéje. „Nem haragszom emiatt senkire, én így is tudtam élményből énekelni” – mondta Áron, akit a barátai a repülőtéren az említett baki miatt „természetesen” a Himnusszal fogadtak.

Most még nagyon élvezi a körülötte kialakult felhajtást, örül minden egyes megkeresésnek. Minden alkalommal próbálja felhívni a figyelmet a sportágára, amely nem igazán ismert az emberek körében. Emellett még roppant szokatlan számára, hogy az utcán a legváratlanabb pillanatokban idegenek állítják meg és gratulálnak neki.

„Próbálok minden megkeresésnek eleget tenni, és mindenhol igyekszem elmondani mindazt, amit akarok. Az egyik legnagyobb elismerés, hogy a napokban hívott a Vasas szakosztályvezetője, aki elmondta, több szülő is megkereste, hogy a gyermekük szeretne vívni, mert ha nagy lesz, szeretne olyan lenni, mint Szilágyi Áron” – mondta a 22 éves klasszis.

Áron az olimpia kardcsapat versenyével kapcsolatban elmondta, meglepődött, nem számított a dél-koreaiak sikerére. Ugyanakkor keserűen figyelte a versenyt, mivel a magyar csapat nem lehetett ott.

„Nem is értem miért nem számoltam a dél-koreaiakkal, hiszen egyéniben már többször bizonyítottak. ugyanakkor nagy meglepetés volt számomra az oroszok szereplése, akik a negyedik helyen végeztek. Ez azt jelenti, hogy az előző két vb győztese az elődöntőben és a helyosztón sem tudott nyerni” – mondta az olimpiai bajnok magyar kardozó. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr974704455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása