MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: A vívókat nem szokták éremesélyesnek kikiáltani

2012.07.21. 11:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi4.jpgMár két hét sincs hátra a londoni olimpiáig, amelyen Szilágyi Áron egyetlen magyar kardvívóként vesz részt. A jelenlegi legmagasabban jegyzett kardozónk a világranglista hatodik helyezettjeként utazik július 27-én az angol fővárosba.

„Jelenleg még nem izgulok, valószínűleg majd akkor jön ki rajtam, amikor leszáll a gépem Londonban, vagy amikor megérkezem az olimpiai faluba. Úgy érzem minden munkát elvégeztem, egy jó felkészülésen vagyok túl, bizakodva várom az olimpiát" – mondta Áron, aki nem titkolta, csak éremmel lenne elégedett saját szereplését illetően.

Különösebben nem zavarja, hogy az elmúlt időszakban elvégzett felmérések szerint nem szerepel az esélyesek között, mint elmondta a vívókat nem szokták éremesélyesnek kikiáltani, hiszen az ő szereplésük valóban sok apróságon múlik.

„A vívás nem olyan sportág ahol másodpercre vagy milliméterre meg lehet mondani, hogy mi lesz. A vívás szellemi sport is, nem egy futás vagy úszás, ahol az ember elsősorban magával versenyzik. Így nem meglepő, hogy már korábbi világversenyeken és olimpiákon is előfordult, hogy a legnagyobb esélyesek is egy pillanat alatt elszálltak" – mondta a sportága sajátosságáról.

A világbajnok kardozó szerint a magyar küldöttség négy vívója közül egy kis szerencsével mind a négyen éremmel jöhetnek haza. „Nem lenne meglepetés, ha mind a négyen éremmel jönnénk haza, hiszen a másik három vívó - Mohamed Aida (tőr), Szász Emese (párbajtőr), Imre Géza (párbajtőr) - is már számos világversenyen bizonyította, hogy ott van a legjobbak között" – mondta a további olimpiai résztvevő vívókról.

Áron második olimpiájára készül, az elsőnél Pekingben mindössze 18 éves volt – de már felnőtt világbajnok – és a mai napig hatalmas élményként tekint vissza, noha akkor egyéniben „csak" a legjobb 16-ig jutott.

„Hatalmas élmény volt az olimpiai faluban lakni, kifejezetten nagy magyar szurkolótábor előtt versenyezni. Ugyanakkor a tapasztalatokat magamba gyűjtve készülök a második olimpiámra. Sokkal rutinosabban fogok odamenni, nem hagyom, hogy a külsőségek miatt kevésbé tudjak koncentrálni a feladatomra" – nyilatkozta korábban.

Áron a saját versenye előtt két nappal érkezik meg a faluba, másnap egy edzés vár rá, majd a következő nap már jön is a férfi kardvívás, így nem sok ideje lesz másra koncentrálnia a versenye előtt. Utána természetesen szeretne szurkolnia többi magyar sportolónak, hiszen szeretné, hogy minél jobb eredmények szülessenek.

Mint korábban nyilatkozta, biztos benne, hogy a legutóbbi pekingi olimpiánál eredményesebben szerepelünk, ő személy szerint húsznál is több magyar érmet vár.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr784667983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása