MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron érmet, érmeket remél a vívó Eb-től

2012.06.14. 13:07 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szilagyi2.jpgA hétvégén az olaszországi Legnanoban rendezik az olimpia előtti egyik legjelentősebb vívóversenyt, a vívó Európa-bajnokságot. A magyar válogatott természetesen valamennyi szakágban érdekelt egyéniben és párosban is. Annak ellenére, hogy a versenyzők legtöbbje az olimpiát tekinti fő versenyének idén, a mostani kontinensvetélkedő jó felmérő lehet, hogy ki hol tart a felkészülésben.

„Az Európa-bajnokság az olimpiai felkészülés jegyében zajlik, így valószínűleg akik az olimpián is szerepelnek, nem most lesznek csúcsformában. Magamtól mindenesetre jó eredményt várok, a minimális elvárásom a legjobb hatba kerülés, de most remélem, előrébb végzek, mint a legutóbbi Eb-n, ahol hatodik lettem” – mondta a Vasas 22 esztendős klasszisa.

Áron nem titkolja, ahogy az olimpiáról, így a legnanoi viadalról is szeretne éremmel hazajönni. Annak ellenére, hogy csak neki sikerült kiharcolnia az olimpiai részvételt, bízik benne, hogy ezúttal a csapattal is sikeresek lehetnek.

„Bízom benne, hogy a csapat is legalább az első hatba tud kerülni. A beloruszokkal kezdünk, így reális esélyt látok arra, hogy az elődöntőbe jutunk” – mondta Áron, aki mellett Decsi Tamás, Lontay Balázs és Gáll Csaba tagja a csapatnak.

Áron rögtön az Európa-bajnokság elején főszerepet játszhat, hiszen a háromnapos rendezvény első napján, pénteken rendezik a kardozók egyéni küzdelmeit, míg vasárnap kerül sor a szakág csapatversenyére.

 Rögtön az Eb utáni héten Chicago következik, ahol az olimpia előtti utolsó Világkupa versenyt rendezik. Így Áronnak ezen a két versenyen kell megtartania a jelenlegi világranglista helyét, hogy az olimpián kedvezőbb sorsolást kapjon. A jelenlegi helyzettel elégedett, és azért is szeretné legalább megtartani, mert így a mostani ág alapján a két legesélyesebbel csak az elődöntőben találkozik.

A 2007-ben csapat világbajnoki címet szerzett vívó már korábban elmondta, edzőtáborokban sokat fociznak, és nagyon szereti is a futballt, ezúttal a felkészülés legutóbbi hetében nem nagyon követte eddig a labdarúgó Európa-bajnokságot.

„A németeknek szoktam szurkolni, és úgy érzem most is elég jók lehetnek. Kiegyensúlyozott csapat, és úgy gondolom most is jól teljesítenek majd, ami akár a végső győzelmet is jelentheti” – mondta Áron, aki bízik benne, a legutolsó mondata akár rá, vagy a kardcsapatra is igaz lesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr744586372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása