MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron 22 magyar érmet vár a londoni olimpián

2012.05.24. 14:55 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron legutóbbi versenyén a 10. helyen végzett a kardozók madridi egyéni Világkupa versenyén. A magyar vívó egyedüli kardozóként vesz részt a londoni olimpián, és ennek tükrében nem meglepő, hogy a Vk-viadalon is ő szerepelt a legjobban a magyar vívók közül.

A magyar vívás egyébként sincs jó helyzetben, hiszen összesen négy vívónk lesz ott a brit fővárosban az ötkarikás játékokon. Áron mellett Szász Emese (párbajtőr), Mohamed Aida (tőr) és Imre Géza (párbajtőr), szerzett kvótát.

„Annak ellenére, hogy sokan leírták a magyar vívókat, én azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy mind a négyen éremmel térünk haza Londonból. Mindhárman nagyon rutinos és erős vívók és valamennyijükben benne van az éremszerzés lehetősége” – mondta a többiek esélyeiről a 22 éves klasszis.

Véleménye szerint a kvalifikációs versenyek erősségét is mutatja, hogy csak négy magyar vívó tudott kvótát szerezni, és tisztában van vele, egyiküknek se lesz könnyű dolga. Az éremszerzésre pedig azért is lát jó esélyt, hiszen Imre Gézának 1996-ból és 2004-ből is van olimpiai érme (Atlantában egyéni bronz, Athénban csapat ezüst), Mohamed és Szász világ-, és Európa-bajnokságokon szereztek már számos érmet.

„Nagyon jó versenyeket várok, és sok jó eredményt a magyar sportolóktól is. Nagyon sok tehetséget látok a magyar csapatban” - mondta Áron, aki természetesen a víváson kívül is követi az olimpia eseményeit.

Úgy érzi senkinek sem lesz könnyű az éremszerzés, és nem is várja, hogy tucatnyi aranyéremmel jön haza a magyar delegáció, de nagyon bízik benne, hogy minél többen sikerrel veszik az akadályokat.

Áron „számosítani” is merte reményeit, véleménye szerint a magyar együttes öt arany, hét ezüst és tíz bronzéremmel zárja az olimpiát.

„Sokan utaznak ki esélyesként, és valamennyijüket esélyesnek is tartom az aranyérmek megszerzésére. Gondolok itt a tornász Berki Krisztiánra, a sportlövő Sidi Péterre, az öttusázó lányokra, vagy az úszók közül több versenyzőre is” – mondta Áron.

Természetesen nem hagyta ki a felsorolásból az elmúlt olimpiák „biztos aranyérmeseit” a férfi vízilabda-válogatottat, valamint a kajak-kenusokat, akiktől akár több arany is összejöhet. Reményei szerint az éremkollekcióhoz a vívók is hozzá tudnak majd tenni.

Nem titkolja, éremért utazik az olimpiára, mint elmondta, hiába a világranglisták és az azt megelőző versenyek, ott csak az aznapi forma számít. Ezt jól bizonyítja a legutóbbi olimpia, amikor a sok nagy esélyes közt végül a kínai Csung Man diadalmaskodott.

Egyéni kardvívásban legutoljára Nemcsik Zsolt nyert érmet, 2004-ben második lett, a legutóbbi magyar aranyat pedig Szabó Bence szerezte 1992-ben Barcelonában.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr864543580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása