MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Az olimpia idén mindennél fontosabb

2012.04.22. 13:55 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron már túltette magát azon, hogy egyedül képviseli a magyar kardvívókat a londoni olimpián és jelenleg minden erejével az ötkarikás játékokra készül. Ugyanakkor tisztában van vele, hogy az augusztusi játékok előtt még számos jelentős feladat vár rá.

„Nálunk kardozóknál többnyire mindegyik év ugyanúgy néz ki, hiszen januártól júniusig tart a Világkupa szezon, azt követően szokott jönni az Európa-bajnokság, majd ősszel a világbajnokság. Idén azonban ez utóbbi az olimpia miatt nem lesz” – mondta a felkészüléséről Áron.

Éppen ezért számára is „meghatározó szó” az idei programban az olimpia. A vívók ilyenkor inkább az évközi versenyek helyett is az olimpiára készülnek, és a Világkupa viadalokon se az a cél, hogy kiemelkedően szerepeljenek, hanem az adott versenyt is az olimpiai felkészülésbe építik be.

Áron egyébként eddig egyszer szerepelt olimpián, de Pekingben 18 évesen – már világbajnokként – nem sikerült kiemelkedőt nyújtania, hiszen egyesben az első fordulóban ugyan legyőzte Decsi Tamást, de a következő körben a legjobb 16 között kikapott az amerikai Keeth Smarttól, így a 15. helyen végzett, míg a csapat a 7. lett.

„Annak ellenére, hogy csapatban nem jutottunk ki Londonba, a csapatnak még vannak kötelezettségei. Júniusban, Legnanóban Európa-bajnokságot rendeznek, és aki válogatott kerettag, annak itt is bizonyítania kell” – mondta a Vasas kardozója.

Annak ellenére, hogy idén egyértelműen az olimpia az év fő versenye, Áron számára az Eb is ugyanolyan fontos, mint máskor. Úgy véli, akik kijutottak nyilván már az olimpiára készülnek és nem biztos, hogy épp a kontinensvetélkedőn – egy hónappal a nagy verseny előtt - lesznek csúcsformában.

„Formaidőzítés szempontjából nem erre lesznek kihegyezve, ugyanakkor számunkra egy jó eredmény visszaállíthatna minket arra a pályára, amin voltunk 2008-2009-ben. Egy sikeres szereplés jó indulás lenne egy új, ütőképes csapat kialakításában is” – véli a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar kardozó.

Áron egyébként az olimpia mellett egyetemi tanulmányait sem hanyagolja el, mint elmondta, tudja a kettőt egymás mellett csinálni. Természetesen a külföldi edzőtáboroknál háttérbe szorulnak a tanulmányai, de egyébként igyekszik minden fontosabb előadáson ott lenni.

2A tanulással sosem volt gondom, így soha nem voltam komolyabban elmaradva. Idén se hiszem, hogy gond lenne ebből, de az tény, hogy az olimpia ebben az évben előnyt élvez minden mással szemben”.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr664466150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása