MOL csapat Vívás Blog

A moszkvai Világkupán eldől a férfi kardcsapat sorsa

2012.03.13. 12:10 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A hétvégén Moszkvában rendezik a férfiak kardozók egyéni és csapat Világkupa-versenyét, amely a kardozók számára az utolsó olimpiai selejtezős versenyt jelenti. A képlet roppant egyszerű, a magyar együttesnek a franciák előtt kell végezni, hogy ott lehessenek Londonban. 

Eddig csak egy kardozó, Szilágyi Áron kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra, ezért számára az egyéni verseny is roppant fontos, hiszen egy sikeres szereplés esetén minél jobb világranglista helyezést érhet el, így könnyebb ellenfél ellen kezdheti meg szereplését az angol fővárosban.    

"Lélektani hatása lehet annak, hogy a legutóbbi budapesti versenyen véglegessé vált a kvótám, így teher nélkül vívhatok majd Moszkvában. Emellett természetesen mindent megteszek a csapat sikeréért, mert nem szeretném, ha egyedül kellene utaznom" – mondta Szilágyi. 

Az utolsó, moszkvai Világkupa versenyen - Kovács Tamás szövetségi kapitány döntése alapján - a Szilágyi, Lontay Balázs, Iliász Nikolász, Gáll Csaba összeállítású együttes próbál meg kvótát érő helyezést kiharcolni.   

Az összeállítás érdekessége, hogy ezúttal kimaradt belőle a két tapasztalt versenyző, Nemcsik Zsolt és Decsi Tamás. A szövetségi kapitány viszont már korábban elmondta, az olimpiai kvalifikációs versenyeken hat emberre számít, és közülük válogatja ki, hogy mikor, ki vív az adott csapat világkupákon. 

„Tisztában voltunk vele, hogy mindenki előtt nyitva áll a kapu, és mindenki elfogadja, hogy Kovács Tamás ezúttal így döntött, és a fiatalok mellett tette le a voksát. Én Gáll Csabival és Iliász Nikolásszal már nyertem junior világbajnokságot, és nagyon örülnék, ha az akkori sikerek most visszaköszönnének” – mondta a csapat összeállításáról Áron. 

A Világkupán akár már az első fordulóban eldőlhet az olimpia sorsa, hiszen előfordulhat, hogy a magyar együttes éppen a franciákkal kezd. Ez esetben egy magyar győzelem biztos londoni részvételt érne. Amennyiben a franciák győznének, úgy csak akkor reménykedhetünk, ha a folytatásban ők a nyolcadik, Áronék pedig a kilencedik helyen zárják a viadalt. 

Ha mégsem a franciák ellen kezdünk, úgy abban az esetben csak a helyosztókon találkozhatunk velük, és akkor mindenféleképpen nyerni kell. Ha mindkét együttes az

5-8. hely között végez, akkor arra kell ügyelni, hogy a gallok ne legyenek két hellyel jobbak, mint a magyar csapat. Amennyiben viszont mindkét gárda bejut a legjobb négy közé, akkor mindenképpen előttük kell végezni a magyar együttesnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr1004312228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása