MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron vírusos betegség után szerzett ezüstérmet

2012.03.06. 06:55 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron ezüstérmet nyert a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard Grand Prix-n, ezzel nem hivatalos számítások szerint biztossá vált az olimpiai részvétele. A MOL Kupáért rendezett budapesti versenyen 15 magyar indult, közülük tíz került fel a 64-es táblára, de a legjobb 32 között már csak Szilágyi és Lontay Balázs folytathatta szereplését.

Utóbbi a következő körben fejezte be menetelését, a magyarok közül jelenleg legelőkelőbben jegyzett Szilágyi viszont magabiztosan jutott el az elődöntőig. Pedig ezúttal se volt száz százalékos, a múlt heti megfázása után a hét elején egy hasmenéssel járó vírus ledöntötte a lábáról, ennek köszönhetően hétfőn és kedden edzeni se tudott. 

„Szerdára már jobban voltam, de csak csütörtökön és pénteken tudtam teljes értékű munkát végezni, így ebből kellett kihozni a maximumot. Ennek ellenére úgy érzem jó teljesítményt sikerült nyújtanom” – mondta a versenyre való felkészülésről. 

A versenyen a zaklatott felkészülésből nem sok látszott, hiszen a francia Lamboley-t 15-13-ra, az ukrán Bojkót és az olasz Pastorét 15-10-re, az orosz Resetnyikovot pedig 15-11-re verte. A négy között ugyancsak eredményesen vívott, hiszen15-12-re nyert az orosz Jakimenko ellen úgy, hogy 6-7-ről 11-7-re fordított, s innen már őrizte előnyét. 

„Az egész verseny során sokat kellett fejlődni, egyre többet kellett bemelegíteni, asszózni. Az első meccsen a francia vívó már 12-9-re és 13-11-re is vezetett, de szerencsére sikerült fordítanom” – utalt a verseny magas színvonalára. 

Áron elmondta, mostanában többször előfordult, hogy az első asszó nehezebben ment neki. A legutóbbi Világkupa viadalon Plovdivban is csak 14-re nyerte az első összecsapását. Mindezt annak tudja be, hogy mostanra annyira beerősödött a mezőny, hogy szinte bárkitől ki lehet kapni. Ezúttal az első fordulóban Lamboley malmára hajtotta a vizet, hogy tét nélkül sokat kockáztatva vívhatott, de Áron rutinja ellen ez kevés volt. 

„A legjobb négyben csak előttem rangsoroltak voltak, ez is mutatja, nagyon erős mezőny gyűlt össze. Az elődöntőben a korábban több Világkupa viadalon is diadalmaskodó Jakimenkót végig vezetve sikerült legyőznöm, de mivel csak 60-70 százalékos volt a kondícióm, a döntőre nagyon elfáradtam”.

A döntőben aztán a 2009-ben világbajnok, tavaly és tavalyelőtt vb-ezüstérmes Nicolas Limbachhal csapott össze, akitől 15-11-re kikapott, pedig már 10-6-ra is vezetett. Négytusos előnyénél a német nagyobb tempóra váltott, és sorozatban nyolc találatot ért el, aztán már nem volt visszaút.

„A döntőben 10-6-ig minden jól ment, de ott Limbach megérezte, hogy elfáradtam, ritmust váltott és egy agresszívabb vívással kezdett leterrorizálni. Ahogy egyre inkább feljött, azt éreztem nem tudok új energiaforráshoz nyúlni” – elemezte a döntőbeli vereséget a magyar klasszis, aki eredményével ismét a legsikeresebb volt a hazai versenyzők közül.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr394292017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása