MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron számára a világbajnok is csak egy ellenfél

2012.02.14. 06:56 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A kardvívó Szilágyi Áron folytatta tavalyi remeklését és az idei első Grand Prix versenyen Plovdivban a legjobb magyarként az ötödik helyen végzett. Pedig már az elutazás sem volt egyszerű! 

A fiatal magyar kardozó már az elindulás előtt aggodalmát fejezte ki, nehogy a Malév rossz anyagi helyzete vagy a zord időjárás miatt csússzon a járatuk. Mire eljött az utazás a Malév összeomlott, így gyorsan kellett keríteni egy másik társaságot, amelyik elviszi őket Bulgária második legnagyobb városába. 

Végül villámgyors szervezéssel, busszal Bécsbe mentek, majd onnan sikerült elrepülniük, de így is éjjel egy órára kerültek ágyba. Ez elsősorban a keret többi tagját érintette rosszul, hiszen nekik reggel már selejtezőben kellett vívniuk. 

„Ehhez jött hozzá, hogy Kovács Tamás szövetségi kapitány és Somlai Béla keretedző (az én edzőm is) megbetegedtek, így nem tudtak velünk utazni. Ráadásul Nemcsik Zsoltnak – aki Olaszországból érkezett – nem jött meg a felszerelése, és én adtam neki kölcsön, amire szüksége volt” – mondta Áron a kiutazás nehézségeiről. 

Azzal, hogy Áron edzője nem volt a helyszínen, borult a megszokott rituálé is, hiszen mindig vele melegít be, így viszont a többieket kellett megkérnie, hogy az asszók előtt tudjon kivel készülni. Ilyen előzmények után az ötödik hely megszerzése bravúrnak is nevezhető. 

Áront a legjobb 8 között a 2009-ben világbajnok, 2010-ben és a tavalyi vb-n ezüstérmet szerző német Nicolas Limbach állította meg, aki szinte a magyar sportoló „mumusának” is nevezhető, hiszen az elmúlt időszakban több versenyen is a jelentette a végállomást. 

„Annak ellenére, hogy a világ egyik legjobbja, és már többször is legyőzött, egyenlő értékű ellenfélként kezel, egyáltalán nem nagyképű, minden meccsét ugyanolyan komolyan veszi. Magyar edzője van Szabó Vilmos személyében, és már többször is voltam náluk közös felkészülésen. Így elég jól ismerjük egymást, és éppen ezért minden meccsünkön változást kell mutatnom” – mondta Áron riválisáról, akit az olimpián is az egyik legnagyobb esélyesnek tart. 

Ugyanakkor az eredmény jól mutatja Szilágyi fejlődését, hiszen amíg korábban akadtak egyoldalú összecsapásaik is, most szinte az utolsó pillanatig nyílt volt a küzdelem. Áron egyéni olimpiai részvétele biztosnak tekinthető, azonban a kardcsapatnak még nagy harcot kell érte vívnia. 

A férfi kardozók legjobbjai két hét múlva Padovában, majd márciusban a Gerevich-Kovács-Kárpáti viadal keretében itthon, illetve a kvalifikációs időszak vége előtt Moszkvában találkoznak, és ezeken a versenyeken lehet kiharcolni az ötkarikás játékokon való részvételt.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr504102409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása