MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Londonban egy éremmel elégedett lennék

2011.12.14. 09:14 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron a hétvégi országos bajnokság döntőjére készül. Számára különösen fontos lesz a verseny, hiszen idén az egyéni bajnoki címet is megszerezte, míg az elmúlt héten a szakági szövetségek választásán őt választották az év vívójának. 

Ez persze nem meglepő, hiszen a bajnoki cím mellett a nemzetközi viadalokon is a legeredményesebb volt a magyar kardozók közül. A világbajnokságon egyéniben a hatodik lett, ami nagyban hozzásegítette ahhoz, hogy már most szinte biztos olimpiai résztvevőnek számít. 

Ugyanakkor a csapatnak még az év első hónapjaiban a Grand Prix versenyeken kell kiharcolnia a részvételt. 

„A jelen helyzet alapján nem csak rajtunk múlik a részvételünk. A legnagyobb mértékben azon múlik, hogy Egyiptom bejut-e a ranglistán a legjobb16 közé. Ha nem, akkor még egy európai ország kijuthat, akik a jelenlegi helyzet alapján most mi lennénk” – mondta Áron a csapat jelenlegi helyzetéről. 

Korábban Kovács Tamás szövetségi kapitány úgy fogalmazott, hogy a magyar együttes sorsa most már nem csak a saját kezében van, hiszen a már biztos résztvevő nemzetek (Oroszország, Olaszország, Németország, Románia) akár befolyásolhatják is a többiek sorsát. 

„Azt nem nagyon tudják befolyásolni, inkább abba tudnak „belenyúlni”, hogy ki hányadikként kerüljön ki Londonba. Ugyanis aki az egyes pozícióból jut tovább, annak a legjobb négy közé jutásért biztos könnyebb Egyiptommal vívnia, mint mondjuk a magyar csapattal” – mondta a 22 éves klasszis. 

Áron a december végi országos bajnokság után nem sokat pihenhet, hiszen január második hetében már Tatán edzőtáborozik a válogatott keret többi tagjával. A londoni lesz a második olimpiája, az elsőn pechjére egyből Decsi Tamással került össze és továbbjutott, de a negyeddöntőbe jutásért rendezett asszóban ő is kikapott az amerikai Keeth Smarttól. 

„Londonban egy éremmel elégedett lennék. Hogy milyen színű azzal, őszintén nem foglalkozom, most azt mondom egy ezüstérem is boldoggá tenne, hiszen 22 évesen egyéni ezüst az olimpiáról majdnem minden álmot beteljesít” – mondta Áron. 

A csapatversenyről egyelőre nem akar beszélni, bár biztos benne, hogy sikerül kiharcolniuk a részvételt. Az ötkarikás játékokon azonban már nagyon sok múlik a sorsoláson illetve a pillanatnyi formán. 

Az olimpiák összesített éremtáblázatán Magyarország – Olaszország és Franciaország mögött – a harmadik helyen áll 34 arany-, 22 ezüst-, és 26 bronzéremmel. Magyar kardozó legutóbb 2004-ben nyert érmet olimpián, Athénban Nemcsik Zsolt ezüstérmes lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr833461098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása