MOL csapat Vívás Blog

A kardozók mindent a vb-felkészülésnek rendelnek alá

2011.09.02. 10:10 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron a júliusi sheffieldi Európa-bajnokságon elért egyéni bronzérme után megérdemelt pihenését töltötte. Az elmúlt két hét azonban már a világbajnoki felkészülésről szólt, melyet októberben, Olaszországban rendeznek.

A világbajnokságon a magyar együttesnek minél jobb helyezést kellene elérnie, hogy maradjon esélye a hátralévő versenyeken kiharcolni az olimpiai részvételt. Az első héten még itthon edzett a keret, a múlt hetet azonban Ausztriában, magaslati edzőtáborban készültek.

„Szűk egy hetet – egész pontosan vasárnaptól-péntekig öt napot – töltöttünk Ausztriában, magaslati edzőtáborban. Az edzések fele fizikai, a másik fele vívóedzés volt” – adott elemzést a tábor hétköznapjairól a világbajnok vívó.

Áron egyébként is sokat edz –saját bevallása szerint mindenkinél többet - lábra, ennek köszönhetően szakaemberek szerint is a jelenlegi vívómezőnyben neki az egyik leggyorsabb a lábmunkája.

Ehhez párosult, hogy az edzések mellett a környező hegyeket is megmászták, volt olyan nap, amikor egy 2000 méteres hegyre mentek fel. Ha még ez sem lett volna elég a láberősítésre, mindennap „vérre menő” futballmeccseket játszottak a velük együtt edzőtáborozó párbajtőrözőkkel.

„Nagyon jó hangulatban telt ez a pár nap, köszönhető az Eb-t követő három hét szünetnek. Nagyon élveztem minden pillanatát, de ez nem is csoda, hiszen még a munka elején vagyunk. Biztos lesz olyan, amikor kevésbé kívánom az edzést vagy a reggeli hétórás futást a tatai tó körül”.

A folytatásban Tatán készülnek, hétfőtől-péntekig az edzőtábor lakói, a hétvégéket azonban otthon töltik. A tábor harmadik hétvégéjére esik az országos bajnokság, amelyet egyelőre egy felkészülési versenynek tekintenek.

„Az ob arra jó lesz, hogy lássuk, a hosszú terhelés közben milyen formában vagyunk. Még időben észrevegyük, mit kell tennünk, és annak megfelelően folytassuk a munkát, hogy még jobbak legyünk a vb-ig, ahol egyértelműen a csapat szereplése a legfontosabb”.
 
Áron úgy érzi, a csapatban mindenki odafigyel saját magára, ugyanakkor segíti a többieket is. Valamennyien elszántak, tisztában vannak vele, mekkora tétje van a világbajnoki szereplésnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr603195899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása