MOL csapat Vívás Blog

Nem esett jól az első edzés

2011.08.17. 13:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Véget ért Szilágyi Áron három hetes szabadsága és a világbajnok vívó hétfőn elkezdte az edzéseket. A következő félév számos versenyt tartogat számára, melyek közül a legjelentősebb az októberi olaszországi világbajnokság.

„Ma volt az első edzés a szabadságom után, és őszintén meg kell mondanom rosszul esett. Az elmúlt három hétben tényleg a pihenésen volt a hangsúly, és nem sokat mozogtam” – mondta Áron. Szerencsére az egyetemi tanulmányaival se kellett sokat törődnie, hiszen az is csak szeptemberben kezdődik.

Szerencséjére edzője figyelembe vette, hogy Áron aktív pihenésből érkezett, és az első edzésen inkább a játékosabb gyakorlatokat részesítette előnyben. Áron saját bevallása szerint semmi különlegeset nem csinált a szabadsága alatt, otthon volt, és a barátaival a Balatonon pihente ki az év fáradalmait.

„Szükségem volt már egy ilyen nagyobb pihenésre, hiszen a Világkupa viadalokra és az Európa-bajnokságra történő felkészülés alatt rendesen elfáradtam. Ehhez jött hozzá június elején a vizsgaidőszak, ami még több idegeskedéssel járt”.

Most azonban úgy érzi, ereje teljében van, amire szüksége is lesz, hiszen hamarosan elkezdődik a nyolchetes felkészülés a világbajnokságra. Szeptemberben lesz az országos bajnokság, de a szövetségi kapitány tervei szerint ez is a felkészülés része.

Az OB azonban nem befolyásolja a világbajnoki keretet, hiszen a tervek szerint Olaszországba is a Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Lontay Balázs Nemcsik Zsolt összeállítású csapat megy. Ugyanakkor Kovács Tamás szövetségi kapitány tartalékként számít Iliász Nikolászra is, aki a kerettel készül, és ha valaki megsérül vagy lebetegszik, a helyére léphet.

A keret tagjai ezen a héten még egyesületükben edzenek, a jövő héten Ausztriában, majd öt héten keresztül Tatán az edzőtáborban készülnek az olimpiai kvalifikáció szempontjából létfontosságúnak vélt világbajnokságra.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr453158866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása