MOL csapat Vívás Blog

Egyéniben és csapatban is az érem a cél az Eb-n

2011.07.13. 13:23 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A hétvégén és a jövő hét elején rendezik a vívó Európa-bajnokságot, melyen a szakemberek szerint két-három érem az elvárás a huszonnégy tagú magyar küldöttséggel szemben. Ebből a kardozók akár kettőt is szerezhetnek. Szilágyi Áron szerint ez nem is teljesíthetetlen elvárás.

A fiatal kardozó úgy véli, a csapatnak az olaszokat le kell győzni, így már a legjobb négy között lennének, ott pedig már nem lehetetlen az éremszerzés. A világbajnok vívó egyéniben minimum a nyolcba jutást várja magától, de nem titkolt célja az éremszerzés. 

„Tavaly egy hetet töltöttem Sheffieldben, mert ott lakik az egyik barátom. Nagyon tetszett, így már várom, hogy visszamehessek. Szerintem nagyon fontos, hogy olyan helyen szerepel valaki, ahova szívesen megy. Remélem ez majd az eredményeken is meglátszik” – mondta Áron.

A kardozók csütörtökön utaznak a kontinensvetélkedő helyszínére, és szombaton valamint kedden lépnek pástra. Az egyéni verseny érdekessége, hogy nincs kiemelés, csoportokban vívnak. Ezek beosztását azonban csak egy nappal a rajt előtt tudják meg a versenyzők.

A csoportok arányosak a világranglista helyezésekkel, de így is összejöhetnek roppant erős vívók. Egy csoportban 6-7 kardozó szerepel, mindenki vív mindenkivel. Az eredmények alapján 2-3 vívó esik ki. A folytatásban azonban nem a világranglista, hanem az Eb-n addig elért eredmények alapján emelnek ki.

„Ennek köszönhetően az egyenes kieséses szakaszban akár a legerősebb ellenfelek is jöhetnek már. Ennek ellenére bizakodó vagyok, minimum a nyolcba várom magam, de nagyon szeretnék érmet nyerni. Ezt csapatban sem tartom kizártnak, mert ha legyőzzük az olaszokat, az elődöntőben a román-belorusz párharc győztese következik” – mondta az esélyekről Áron.

Véleménye szerint bármilyen összeállításban is küldi őket pástra Kovács Tamás szövetségi kapitány, ha három vívóból kettő is a tudásához méltón szerepel, nem lehet komoly gondjuk.

A felkészülés mellett május végén és június elején számos vizsga is várt rá. Miután nem akart csúsztatni, rövid idő alatt tíz vizsgát tett le. „Nehezek voltak, de megérte, mert most már túl vagyok rajta. Az edzések és a versenyek között is tanultam, de mindegyik sikerült”.

A tanulás, edzés, verseny háromszög mellett kevés szabadideje volt, ekkor leginkább zenehallgatással tudott kikapcsolódni. „Előfordult, hogy órákon keresztül rajtam volt a fülhallgató, és eközben még a szememet is tudtam pihentetni. A zenében mindenevő vagyok, az AC/DC minden mennyiségben jöhet, de Johann Sebastian Bachot is hallgatok”.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr433063230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása