MOL csapat Vívás Blog

Minden megváltozhat egy ezredmásodperc alatt

2011.07.01. 20:48 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron az év eddigi versenyein többnyire a legeredményesebb magyar kardozó volt Ha egyéniben nem ment neki, csapatban akkor is jól vívott, míg ha a csapat gyengélkedett egyéniben ért el kiemelkedő eredményt. A legutóbbi New York-i Világkupán azonban ő is csak a 17. helyen végzett.

„Az egyéni verseny a legrosszabbkor volt, a harmadik napra még nem nagyon sikerült átállnom az időeltolódás miatt. Már az első ellenfelemnél a venezuelai fiúnál éreztem, hogy betonból van a lábam. Utána jött egy román, aki nem rossz vívó, és hiába éreztem magam jó formában, kikaptam tőle. Nem mentség, de ezen a Világkupán a csapatverseny volt a fontos és az most jól sikerült” – értékelte egyéni szereplését Áron.

A világbajnok magyar kardozó egyébként nem szokott a külső körülményekkel, a téttel és egyéb terhekkel foglalkozni, nem arra figyel ki áll a pást másik oldalán.

„Van egy elképzelésem, amikor felállok a pástra. De nagyon kell figyelni, hogy mit akar az ellenfél, hiszen ez változhat egy ezredmásodperc alatt is. Ezen a szinten már nagyon technikásak a vívók és bármelyik ellenfél egy pillanata alatt tud változtatni” – adott tájékoztatást Áron a világ élvonaláról.

Áron elmondása szerint, nincs olyan ellenfél akitől tartana, így a németek sem, akik ellen a magyar csapatnak valamiért nem megy az elmúlt hónapokban. Ugyanakkor a csapatnak valamiért nem megy a németek ellen, számukra ők a mumusok.

„Szeretek a németekkel vívni, tudom mik azok az akciók, amelyekkel meg lehet verni őket. Az elmúlt időszakban háromszor-négyszer vívtam német vívó ellen, változó sikerrel. Én valamiért a koreaiakkal nem szeretek vívni” – mondta Áron.

Tisztában van vele, ahhoz, hogy csapatban kivívják az olimpiai részvételt, a közelgő olaszországi Európa-bajnokságon, vagy az októberi világbajnokságon a legjobb négy közé kell kerülniük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr863031161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása