MOL csapat Vívás Blog

A csapatban benne van az érem lehetősége is

2011.06.22. 22:38 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron szerdán elutazott New York-ba a hétvégi egyéni és csapat Világkupa viadalra. A fiatal kardozó nem titkolja, egyéniben legalább a nyolc közé várja magát, míg a csapatban nagyon szeretne érmet nyerni.

„Várom már a versenyt, hiszen jó pár hete volt az utolsó Világkupa viadal, és ez lesz az utolsó az Európa-bajnokság és a világbajnokság előtt. Egyéniben szeretnék legalább a legjobb nyolcig jutni, utána már a szerencsén is múlik ki lesz az ellenfelem. A csapatban nagyon örülnék, ha kicsit javítanánk az idei mérlegen és azt sem tartom elképzelhetetlenek, hogy éremmel jövünk haza” – mondta a világbajnok vívó.

Áron úgy érzi egy jó és tartalmas felkészülésen vannak túl, mentálisan nagyon együtt van a csapat. Véleménye szerint a Világkupán sokat jelenthet a válogatottba visszakerült Nemcsik Zsolt rutinja. Egyéniben a jelenlegi világranglista helyezése folytán (hetedik) a legjobb nyolc között a ranglista első vagy második helyezettje várhat rá.

Ha a csapat bejut a legjobb nyolc közé, ott a fehéroroszok vagy a koreaiak várnak rájuk. A magyar tehetség szerint jobb lenne a fehéroroszok ellen vívni, mert egy esetleges siker esetén duplán hoznának rajtuk pontokat.

„Sokan temetik már a kardcsapat olimpiai szereplését, de még van hátra két világkupa viadal, a júliusi Európa-bajnokság Angliában és az októberi világbajnokság Olaszországban. Szerintem még nincs semmi veszve, ezeken a versenyeken jól kell teljesíteni és akkor csapatban is ott lehetünk jövőre Londonban”.

Azonban azzal is tisztában van, egy esetleges gyengébb szereplés rossz ómen lenne a világbajnokság előtt, hiszen akkor ott a vb-cím mellett is nagyon nagy lenne a tét. Ugyanakkor egy esetleges vb-győzelem se jelenthet automatikus olimpiai részvételt.

„Megnyugtató lenne, ha érmet tudnánk szerezni az Eb és a vb előtt. Ha ez nem sikerül, akkor a tét miatt sokkal idegesebb lesz a felkészülésünk a két nagy versenyre. A mostani versenyre számos új dolgot gyakoroltunk, melyekkel szeretnénk meglepni az ellenfeleket” – adott számot a felkészüléséről Áron.

A szövetségi kapitány Kovács Tamás minimális elvárása minden versenyen, hogy az öt közé kerüljenek, de Áron bízik benne, hogy ezúttal még szigorúbb lesz és ők meg tudnak felelni az elvárásainak.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr163007257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása