MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Most a csapat a legfontosabb

2011.06.14. 13:45 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

 Szilágyi Áron jelenleg teljes erejével a jövő hétvégi New York-i csapat világkupára. A júliusi Európa-bajnokság és az októberi világbajnokság előtt ez lesz a kard szakág egyik legjelentősebb versenye.

A magyar kardcsapatnak pedig létfontosságú, hogy minél jobban szerepeljen. Áron helyzete nem könnyű, hiszen a válogatott szövetségi kapitánya, Kovács Tamás úgy fogalmazott, rajta és Decsi Tamáson múlik elsősorban a sikeres szereplés. Nekik kellene a húzóembereknek lenniük.

Az éve elején meghirdetett fiatalítás elmarad, így az olimpiai kvalifikációs világkupán a Szilágyi, Decsi, Lontay, Nemcsik négyes szerepel majd. (A fiatalok közül Iliász Nikolász és Gáll Csaba maradt ki.) A kapitány szerint ezzel a válogatók lezárultak, így valószínűleg az Eb-n is ez a négyes szerepel majd.

„Teljesen mindegy milyen összetételben lépünk pástra, a lényeg, hogy sikeresek legyünk. A csapat szereplése a legfontosabb, hiszen ha a csapat kijut az olimpiára, akkor egyéniben is biztosított a maximális indulói hely” – mondta Áron.

A még mindig csak 21 éves vívó egyébként optimista, hiszen 2007-ben hasonló helyzetben volt a szakág és végül – az ő hathatós közreműködésével – megnyerték a világbajnokságot. A csapat sikere az olimpiai kvalifikáció mellett azért is lenne fontos, mert a következő versenyeken így viszonylag könnyebb ellenfelek jöhetnek a legjobb 64 és 32 között is.

„Egyéniben jelenleg hetedik vagyok a világranglistán, ami szerintem megfelelő és reális. De a csapatnak a Világkupán feltétlenül a nyolc közé kellene kerülni, és ott vagy a fehéroroszok, vagy a koreaiak következhetnek” – mondta az erőviszonyokról az idei versenyeken eddig legjobban teljesítő magyar vívó.

Főleg a beloruszokat lenne jó legyőzni a legjobb 16 között, hiszen az duplán jó lehet az egymás elleni elszámolásnál, mivel ők is hozzánk hasonló pozícióból várják a soron következő versenyeket. Az eddig elzártan készülő koreaiakról is sikerült videót szerezni, így a csapat bizakodva várhatja 22.-ei indulást. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr212983095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása