MOL csapat Vívás Blog

A csapat teljes prioritást élvez az Akropolisz Kupán

2011.04.28. 23:45 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron már szerdán elutazott a görög fővárosba, Athénba, hogy a hétvégén részt vegyen a kardozók csapat Világkupa versenyén, az Akropolisz Kupán. A versenyen egyéniben pénteken, csapatban pedig szombaton avatnak győztest. A 178 nevezett vívóból 10 magyar szerepel a versenyen.

Közülük Áron, Decsi Tamás és Iliász Nikolász kiemelt, így nekik nem kellett csütörtökön a selejtezőkben pástra lépniük. A csapatversenyen hármójuk mellett Lontay Balázs lesz a negyedik ember.

A világbajnok vívó szerint, a számukra ajánlott hotelben remek körülmények várták őket. A három kiemeltnek így a csütörtök szabadnap volt, amelyet városnézéssel töltöttek.

„Sajnos az idő kicsit esős és szeles, de az Akropolisz-t akkor sem hagyhatjuk ki!” – mondta Áron.

„Úgy érzem, jó formában vagyok, köszönhetően a négyhetes felkészülésnek. A két hét tatai munkát még másfél hét pesti felkészülés követte, ahol főleg a víváson volt a hangsúly” – értékelte felkészülését.

Mesterével, Somlai Bélával sokat dolgoztak különböző új akciókon, amelyekkel meglephetik ellenfeleiket. Áron úgy érzi fizikálisan sokat javult az év eleje óta, több akció is van a kezében, amikkel bátrabban tud operálni és ez magabiztossá teszi.

„Elvárás az egyéni versenyre nincs, egyértelműen a csapat élvez prioritást, ott négy közé várom magunkat. Nehéz utunk lesz, mert a negyeddöntőben a világranglista első és második helyezettje közül sorsolás alapján kapjuk valamelyiket (olasz, orosz) és előtte is vagy az amerikai vagy az ukrán csapattal kell megmérkőznünk”.

Kovács Tamás szövetségi kapitány elvárása a csapattal szemben a legjobb öt közé kerülés, ez azt jelenti, ha nem is nyerjük meg a borzasztó nehéz negyeddöntőt, akkor is oda kell figyelnünk a "hátsó ágra", ezzel is apró pontokat szerezve.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr882863401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása