MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron: Londonban szeretnék a csúcsra jutni

2011.04.19. 00:27 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron az elmúlt két hét nagy részét a tatai edzőtáborban töltötte, ahol gőzerővel készül a tavaszi-nyári versenyekre. Ezek közül kiemelkedik a csapat Világkupa Athénban majd Madridban, az egyéni Grand Prix verseny Varsóban, a júniusi Eb, majd októberben az olaszországi világbajnokság.

Ezeknek kiemelten fontos jelentősége lesz, hiszen sorsfontosságúak az olimpiai kvalifikációt illetően. Az elmúlt viadalokon mutatott visszafogottabb szereplés miatt, - személy szerint neki és a csapatnak is - kiemelkedően sikeres évet kell produkálni, hogy ott lehessen akár egyéniben akár csapatban Londonban.

Áron ennek megfelelően ezekben a napokban mindent alárendel a vívásnak és nem hagyja, hogy bármi is kizökkentse őt. Kovács Tamás az év elején kinevezett új szövetségi kapitány, merőben új módszereket alkalmaz mint elődje, de Áron szerint ez is csak a fejlődésüket szolgálja.

Ennek köszönhetően nem is nagyon foglalkozott az USA Today elmúlt héten napvilágot látott kimutatásával, ami szerint 21 magyar érem lesz a 2012-es olimpián, de ezek közül egyet se nyernek a kardozók.

„Nem érdekel semmilyen kimutatás, Londonban, az olimpián szeretnék a csúcsra jutni. Londonra szeretnék olyan formába kerülni, hogy ott tudjam megmutatni mit is tudok valójában” – mondta a fiatal vívó.

Áron beismerte, egyébként is minél rangosabb versenyen szerepel, annál jobban motiválja, minél nagyobb a tét, annál inkább felpörgeti magát. Ezen belül is a csapatversenyre tud igazán felpörögni. „Egyéni versenyen nehezebb felhergelni magát az embernek, de a csapatban ott vannak a többiek, és akkor értük is kell vívni” – adott számot sajátos „doppingjáról”.

Jelenleg hatan vannak, akik kiemelt tagjai a válogatott keretnek, de többiek se azért vannak az edzőtáborban, hogy alájuk dolgozzanak, hiszen valamennyien versenyeznek a Grand Prix versenyek indulási jogaiért. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr712838476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása