MOL csapat Vívás Blog

Szilágyi Áron élete legkeményebb edzőtáborán van túl

2011.04.12. 22:50 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron az elmúlt hetet a tatai edzőtáborban töltötte. A kardválogatott ott készült fel az idei, roppant fontos szezonra. Az elmúlt év ugyanis nem úgy sikerült, ahogy tervezték, így az olimpiáért vívott harcban hátrányba kerültek más válogatottakkal szemben.

„Hétfőtől szombatig Tatán voltunk és igen komoly felkészülésen vagyunk túl. Máskor már pénteken hazajöttünk, ezúttal azonban még szombaton is ott maradtunk. Ez napi két vívó edzést jelentett és ehhez jöttek a tó körüli futások” – mondta Áron az elmúlt hetéről.

A világbajnok vívó elmondta, a kemény edzések mellett ezúttal a fegyelem is nagyobb volt, mint korábban. Fél hétkor keltek, egy tó körüli futás, fél nyolckor reggeli, fél tizenkettőkor ebéd, és így tovább az esti 10 órás takarodóig.

Tatán egy közös koncepció alapján készültek, és egyes beállásokat, támadásokat kiemelten gyakoroltak. Erre mindenkinek szüksége volt, hiszen ahhoz, hogy sikeresek legyenek, új dolgokat is ki kell találniuk. Az edzőtábor lényege az volt, hogy elfáradjanak és kreatívak legyenek.

„Ennyire nagy fegyelemmel bíró edzőtáborban nem voltam. Tizenegy edzés és a tó körüli futások, de ennek ellenére meglepően jó volt a hangulata. Ezen a héten is Tatán készülünk, csütörtökig ott vagyunk, majd Budapesten folytatódik a felkészülés”.

Áron szerint, a fővárosi edzéseket a tatai „rávezető napoknak” köszönhetően jobban fogják bírni. Az első jelentősebb verseny az április végi athéni, majd két héttel később a madridi csapat Világkupa lesz. „Ezek csapat Világkupa versenyek, és ezeket meg kell nyomni, hogy minél előrébb kerüljünk a világranglistán”.

Június közepén következik az egyéni Grand Prix verseny Varsóban, ahol szeretne minél előkelőbb helyen végezni, hogy az olimpiai kvalifikációt minél előbb megszerezze. És még csak ezek után jön július végén az angliai Európa-bajnokság, majd októberben az olaszországi Cataniában a világbajnokság, ami dupla szorzós, tehát a rang mellett az olimpia szempontjából is a legfontosabb idei verseny. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr722821707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása