MOL csapat Vívás Blog

Áron csalódott lenne, ha nem nyerne érmet

2011.03.03. 00:07 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A hétvégén a férfi kardvívás legjobbjai Budapest vendégei lesznek, a Gerevich-Kovács-Kárpáti Grand Prix versenyen. Az állítás nem túlzás, hiszen a nevezések alapján a világranglista első 32 helyezettje közül 31 pástra lép a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, csak az olimpiai bajnok olasz Montano nem lesz itt, aki a padovai Világkupán bokaszalag szakadást szenvedett.

A szombati selejtezőkkel kezdődő és vasárnap estig tartó rendezvényre összesen 27 ország 136 vívója nevezett. A tervek szerint 12 magyar vívó áll rajthoz. Kovács Tamás szövetségi kapitány, elmondta, bízik benne, hogy az elmúlt időszak gyengébb eredményei ellenére legalább egy-két magyar vívó bekerül a legjobb nyolcba, és egyikük dobogóra állhat.

"Elsősorban Szilágyi Áron vállára nehezedik a teher, de a többiek is képesek arra, hogy az élmezőnyben végezzenek" – mondta a február elején kinevezett szakember, aki hozzátette, türelmet kér a kardozóknak, mert ő látja, milyen hihetetlen mennyiségű és intenzitású munkát végeznek, és ennek előbb-utóbb meglesz az eredménye.

A kapitány úgy véli, a férfiaknál az elsőszámú cél, a 2012-es olimpiai kvalifikáció megszerzése, míg a nőknél egy éremesélyes kardválogatott kialakítása a 2016-os olimpiára. A férfi szakág első – az olimpiai szereplést is érintő – versenye az áprilisi athéni torna lesz.

A magyar versenyzők közül éppen Áron van a világranglistán a legelőkelőbb helyen, jelenleg a hetedik. Saját bevallása szerint nagyon csalódott lenne, ha nem jutna a legjobb nyolc közé, de nem titkolja, hogy érmet szeretne nyerni.

A MOL Kupáért kiírt hétvégi küzdelmek szombaton 9 órakor kezdődnek a selejtezővel, ebben a világranglista 16 legjobbja, közte Szilágyi Áron (7.), Iliász Nikolász (12.) és Nemcsik Zsolt (15.) nem lesz érdekelt. Vasárnap 9-kor indulnak a 64-es tábla asszói, a négyes döntőt pedig 15 órától bonyolítják le.

A budapesti torna után egyébként mozgalmas tavasznak és nyárelőnek néz elébe. Márciusban Moszkvában, április végén Athénban, majd május közepén Madridban lép pástra Világkupa versenyen. Június elején a varsói Grand Prix verseny következik, majd a hónap végén a New York-i Világkupa. A nyár közepén pedig minden bizonnyal Angliában lesz, az Európa-bajnokságon.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr812705973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása