MOL csapat Vívás Blog

Áron kedvencei: Svédország, matematika, Star Wars

2011.01.05. 18:27 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron már 17 évesen világbajnok volt. Azonban nem csak e miatt különleges sportoló. Gyerekként számos matematika versenyt nyert, imád kispályás focizni, kedvence a Star Wars sorozat, és ha tehetné se élne máshol, mint Budapest II. kerülete.

Szilágyi Áron jelenleg negyedik a kardozók világranglistáján, ezzel a legjobb magyar. A még mindig csak 22 esztendős vívónak úgy sikerült ilyen előkelő helyen zárnia a tavalyi évet, hogy nem nyert érmet az Eb-n és a vb-n sem, viszont az évközi versenyeken remekül teljesített.

Áron kikapcsolódásként az ősszel Svédországban pihent, ami nem véletlen, hiszen Magyarországon kívül ez a kedvenc országa, miként kedvenc városa a svéd főváros Stockholm. A skandináv konyhát is szereti a sok hallal, de ezek valószínűleg a nyomába sem érnek az igazi kedvencnek, édesanyja bolognai spagettijének.

Ugyanakkor nyaralni nem északra, inkább délre szeret járni, kedvence Észak Olaszország. Bár kedvencei keresztülszelik Európát, a hely ahol a legszívesebben élne, mostani lakóhelye, Budapest II. kerülete.

Áron számára a vívás mellett, a labdarúgás különböző fajtái jelentik az igazi kikapcsolódást. Szabadidejében így legszívesebben kispályás focizni szeret, majd ha elfáradt, jöhet egy kényelmesebb változat, a csocsó.

Ezek után talán kicsit meglepő, hogy a vívás mellett kedvenc sportágai a tenisz és a kajak-kenu. Abban azonban semmi meglepő nincs, hogy kedvenc sportolója a hétszeres olimpiai bajnok vívó, Gerevich Aladár. Az alkohol nem tartozik a kedvencei közé, hiszen kedvenc itala a tea, míg az állatok közül az angol bulldogot kedveli a legjobban.

Szinte átlagosnak mondható, hogy kedvenc színe a fehér, autója pedig a Suzuki, az azonban már alaposan eltér az átlagtól, hogy iskolásként kedvenc tantárgya a matematika volt. Így nem is meglepő, hogy gyerekkorában számos matematikai versenyt is nyert.

Zenei ízléséhez a Blink-182 áll a legközelebb, míg a moziban a Star Wars filmek jelentik neki a csúcsot. Ebben valószínűleg az is szerepet játszhat, hogy ezekben a filmekben sokat vívnak, így akár győztes technikát is elleshet Darth Vadertől.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr272563189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása