MOL csapat Vívás Blog

Áron Svédországban pihente ki a vb fáradalmait

2010.12.02. 19:14 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Szilágyi Áron a számára is rosszul sikerült párizsi vívó-világbajnokság után sem tudott sokat pihenni. A még mindig csak 20 esztendős kardozó egy rövid időt töltött Svédországban, majd beletemetkezett az elmúlt időben a felkészülés miatt kissé háttérbe szorított egyetemi tanulmányaiba.

A skandináviai túrát nagyon élvezte, bár roppant hideg volt. A svéd forralt bor és a nemzeti ételek – elsősorban a halak és tengeri finomságok – feledtették vele a súlyos mínuszokat.

A tanulást azonban ott sem hagyta abba, hiszen Szilágyi amellett, hogy minden idők legfiatalabb vívó világbajnoka – 2007-ben 17 évesen lett csapatban első – az ELTE hallgatója. Ugyanakkor a pihenés alatt sokat töprengett a világbajnokságon és az ott elkövetett hibákon.

„Furcsán hangzik, de utólag muszáj okosnak lenni. A technikával nem volt gond, mindegyik ellenfelem ellen meg tudtam csinálni, amit akartam, inkább a taktikai résszel akadtak gondok. A németekre nem készültem fel külön és végül egyesben és csapatban is ők vertek meg” – összegzett a világranglistán a legelőkelőbb helyen álló magyar vívó. 

 Szilágyit egyéniben Limbach búcsúztatta, míg csapatban a legjobb 16 között verték a németek 45-25-re a sokak által éremesélyesnek tartott magyar együttest. Szilágyi az eredmények ellenére sem olyan borúlátó, tisztában van vele, miben kell neki személy szerint fejlődnie, és tudja, csapatban is veszélyben az olimpiai kvalifikáció.

„Annyira azért nem vészes a helyzet, hiszen Peking előtt ugyanígy álltunk és végül a második helyen kvalifikáltuk magunkat az olimpiára. Nehéz lesz, de meg kell oldani ezt a problémát is” – mondta Szilágyi.

Ugyanakkor nem akar belefolyni a napok óta tartó vitába, hogy ki legyen a kardozók új szövetségi kapitány a lemondott Nébald György helyett. Jelenleg még a pályázókat sem ismeri, de úgy véli legalább olyan fontos, hogy ki lesz a kapitány mellett a keretedző, aki a felkészülés során a legtöbb edzést vezényli.

A jövő év első fontosabb versenye a februári plovdivi Grand Prix viadal, de azt még megelőzi a december végi országos bajnokság, ahol egyéniben és csapatban is egyértelműen az első hely a célja.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr462489048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása