MOL csapat Vívás Blog

Ezt a versenyt gyorsan el kell felejteni

2010.11.16. 19:18 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A kardozó Szilágyi Áron csalódott önmaga és a csapat vb-teljesítménye miatt, és úgy érzi egy jobb pszichológiai felkészüléssel jobban szerepelhettek volna. A csalódás ellenére már most próbál előretekinteni és mihamarabb javítani.

Áron nem titkoltan azzal a céllal utazott ki a párizsi vívó világbajnokságra, hogy - csak úgy, mint az eddigi két vb-jén – érmet szerez. Egyéniben a legjobb nyolc közé várta magát, de hatodik helyével így sem volt elégedett. Csapatban azonban hiába várta őket mindenki a legjobb négy közé, végül a hatalmas csalódást jelentő tízedik helyen végeztek.

„Nagyon megviselt a németek ellen elvesztett nyolcaddöntő. A meccs elején nyertünk két asszót és úgy nézett ki, hogy ez folytatódik is, hiszen a harmadik mérkőzésen Nemcsik Zsolt is vezetett ellenfele ellen. Sajnos az, hogy ott az ő ellenfele fordítani tudott nekik erőt adott, minket pedig leblokkolt”.

Szilágyi elismeri, sem ő, sem csapattársa Decsi Tamás nem tudták fejben hozni az asszóikat, ami talán egy jobb pszichológiai felkészülés után nem lett volna ennyire egyértelműen várható.

„Mire észbe kaptunk a németek 10 tussal mentek, nem volt mit tenni. Sajnos a csapaton belüli kommunikáció sem volt tökéletes, nem beszéltük át egyes asszók után, hogy mit kellene jobban csinálnunk, jobbára csak bíztattuk egymást” – értékelte az összteljesítményt a 21 éves kardozó, akit egyéniben is egy német versenyző, Nicolas Limbach búcsúztatott a negyeddöntőben.

Ami a saját vívását illeti, már az egyéni verseny után megfogalmazódott benne, hogy túl deffenzív, nem támad eleget, és amikor igen, akkor sem elég agresszíven. A legfontosabbnak azt érzi, hogy ezeket kijavítsa a Világkupa sorozat kezdetéig.

„A vereség után az első gondolatom rögtön a kvalifikáció volt, ami meglehetősen nehéz lesz így, de ha visszagondolunk a Peking utáni időszakra, az semmivel sem volt könnyebb. Én a csapattól azt várom, hogy összeszedje magát és egy tudatos, a hibákat átgondoló és megoldó felkészülés után újra a csúcsra törjön a világkupákon”

Önbizalom növelő lehet valamennyijük számára, hogy tavaly a gyengébb olimpiai szereplés után, a Világkupán két arany és egy ezüstérmet szereztek a magyar kardozók. Tisztában vannak vele, hogy a vészjósló hangulatot gyorsan fel kell oldaniuk, igaz ehhez eredmények kellenek. A világkupa sorozat februárban kezdődik a plovdivi Grand Prix versennyel, addig van idő változtatni, javítani.

„A vereség nem csak minket rázott meg, a többi szakág sem értette, hogy lehet, hogy a kardcsapat kikap a 8 közé jutásért, ugyanakkor nem mi voltunk az egyetlen csapat, amelyik váratlanul kiesett. A franciák és az amerikaiak is csatlakoztak hozzánk a 9-16. helyekért folytatott küzdelemben” – utalt a mezőny kiegyensúlyozottságára.

Bár a vereség megviselte, mesteredzője Somlai Béla szavait idézi: Ezt a versenyt gyorsan el kell felejteni. Így már most előre tekint, és a jövőre készül. Most ugyan lenne lehetőség egy kisebb pihenésre, de ő javarészt a tanulmányaiban felhalmozott hátránya behozásával tölt. Legközelebbi versenye a december közepén rendezendő Országos Bajnokság lesz, amire a klubjában készül fel, míg a válogatottal való felkészülés megkezdése januárra várható.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr222453206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása