MOL csapat Vívás Blog

Változó rendszer

2010.09.01. 08:13 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Nemzetközi Vívó Szövetség(FIE) a 2011-es szezonra összeállított versenynaptárában az elmúlt évekhez képest jelentős változtatások vélhetők felfedezni mind a versenyek lebonyolításában, mind a ranglista számításában.

A következő évben megrendezésre kerül 5 db Világkupa, melyeken egyéni és csapatverseny is lesz valamint 3 db Grand Prix csak egyéni számmal. A megmérettetések sorát a plovdivi GP nyitja február elején és a new yorki VK zárja júniusban. Ezek mellett számtalan Satellite versenyt is rendeznek, de ezen versenyek eredménye a ranglistát elhanyagolható mértékben befolyásolja. Az Európa-Bajnokságot júliusra, a Világbajnokságot októberre írták ki.

A helyszínek ismertek, az évközbeni versenyek közül a new yorki világkupát leszámítva valamennyi Európában lesz megrendezve. Az EB az Európai Vívó Szövetség tájékoztatása szerint Sheffieldben, a VB Cataniában lesz. Budapesten, március 5-6-án bonyolítják le a Gerevich-Kovács-Kárpáti nevet viselő Grand Prix-t. Kétórai keresgélés után sikerült a FIE honlapján rábukkannom a világranglista számítás szabálymódosításaira, de ahhoz, hogy ezt értelmezni tudjuk, vissza kell nyúlnunk az alapokhoz. A FIE által meg van határozva egy pontrendszer(p.r.) és egy szorzórendszer(sz.r.). Az előbbi azt befolyásolja, hogy mekkora legyen a világranglistához adott pontok különbsége egy bizonyos versenyen helyezettei között, az utóbbi pedig azt, hogy ezeket a pontokat mennyivel szorozva adják hozzá a ranglistához, azaz, hogy melyik verseny mekkora befolyással bír a ranglistára. A módosítások után érvényben lévő p.r. és sz.r. a következő:

 

Egyéni pontrendszer   Csapat pontrendszer   Egyéni szorzórendszer   Csapat szorzórendszer
hely. pont   hely. pont   verseny szorzó   verseny szorzó
1. 32   1. 64   Világkupa 1   Világkupa 1
2. 26   2. 52   GP 1,5   Zóna b.(EB) 1
3. 20   3. 40   Zóna b.(EB) 1,5   VB 2
08.máj 14   4. 36   VB 2,5   Olimpia 2
16.szept 8   5. 32   Olimpia 3      
17-32 4   6. 30            
33-64 2   7. 28            
      8. 26            
      9. 25            
      10. 24            
      11. 23. (…)            



Például, ha én a budapesti GP versenyen egyéniben 7. lennék, akkor a ranglistapontomhoz 14*1,5=21 pontot adnának hozzá. Az egyéni világranglistába az évközi versenyeken elért legjobb 5 eredmény számít bele, valamint az EB és VB vagy Olimpia. A csapat ranglistába a 4 legjobb Világkupa eredmény, ill. az EB és VB vagy Olimpia. Remélem viszonylag érthetően írtam le mindent, még én is csak ismerkedem az új rendszerrel…

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-vivas.blog.hu/api/trackback/id/tr812263601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: versenyszabályzat pontrendszer fie szorzórendszer
süti beállítások módosítása